• 瀏覽: 7,798
  • 回覆: 118
引用:
原帖由 kcmc 於 2021-1-22 05:06 AM 發表

你有冇睇人哋老細講乜,人哋請曾志偉係要擴大香港影視界開放合作(即係出面搵外援),推廣大灣區及內地業務呀…
搵國內一線唐嫣,趙麗穎拍港劇或上掌門人

熱賣及精選
引用:
原帖由 lpj88 於 2021-1-22 04:33 AM 發表

佢自己都做過公司, 但從未捧紅過人.
加上有D過時的感覺.
我估大show會搵曾寶儀做司儀, DO姐可以退休~

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
引用:
原帖由 itemwah2 於 2021-1-22 04:43 AM 發表

有無邊個而家上緊位既會因為志偉出現而被踼走哩?
戥Hana擔心!!

引用:
原帖由 tamama衝擊波 於 2021-1-22 04:43 AM 發表

所以別高興太早
老實講,我真心唔想再睇番廢中林曉峰,獎金獵人洪天明,金剛呢堆人

王祖男呢邊,隋時要睇番肥婆細細粒同佢老婆堆老友(極有可能要再啃鍾嘉欣同廢柴岑麗香)

如果係咁,同余詠珊無咩分別,一樣用人唯親,仲令到本已老的TVB更加老
阿Lo唔廢架, 現時在Viu TV做"調查男女" MC, 仲好得呀;至於天明、金剛、嘉樂就窄D!!

回覆 引用 TOP

總之踢走果條魚大媽先就最好,  其他之後先諗

TBB 特色
1) FANS 永遠向前看 ,所有講過大台 負面的都是'x手
2) 三寶: 口水餓底查案劇,  律C 高智劇,  N角戀磚業劇
3) 大導3招:  人格分裂,  餓底,   留尾 (又可拍多輯)
4) 編劇template: 尾5集含包散
引用:
原帖由 kcmc 於 2021-1-22 05:06 AM 發表

你有冇睇人哋老細講乜,人哋請曾志偉係要擴大香港影視界開放合作(即係出面搵外援),推廣大灣區及內地業務呀…
大陸佬毋視港人品味之獨特性, 硬塞大陸嘢, 棧反肚啫!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 itemwah2 於 2021-1-22 12:42 PM 發表

無綫緊係想入大灣區,但而家係深圳睇無綫都係老翻,入大灣區係要得到中共既肯首!
志偉係咪係內地有人脈?唔知了!
但佢個位置係綜藝,即係拍啲娛樂節目,係對內既!可能係要拍啲國內口味既嘢掛?
都係果句,台前得台後又得唔得?待觀察好了!

但要拍出合大陸人口味既嘢,必須先放棄香港年青人口味,哩一步誰做到?
美心老姑婆就夠決斷, 放棄香港年青一代, 專注大灣市場, 咁先得架嘛~

回覆 引用 TOP

OUT 哂啦

引用:
原帖由 itemwah2 於 2021-1-22 12:43 PM 發表

做電視台,不是要市民睇通高層,而家要高層睇通市民口味!
有王征呢個辦你睇;TVB既未來, 現在已估到幾成!!

回覆 引用 TOP

賀年節目預告:超級獎門人2021

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2021-1-22 01:53 PM 發表

總之踢走果條魚大媽先就最好,  其他之後先諗
因住:沒有最差, 衹有更差!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-1-22 01:47 PM 發表

戥Hana擔心!!
唔系Hana菊梓喬, 系成個星夢都前景出左問號.

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-1-22 02:05 PM 發表

唔系Hana菊梓喬, 系成個星夢都前景出左問號.
即係肥何會挎台?!

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-1-22 04:33 AM 發表

佢自己都做過公司, 但從未捧紅過人.
加上有D過時的感覺.
開電影公司,做網絡上市公司都係玩幾年就執笠。 性格坐唔定, 唔會好似李保安咁樣做幾十年,都係玩三兩年貨仔。 最大可能多番d遊戲節目,通常都係抄襲台灣大陸嗰啲。

引用:
原帖由 LeeLK 於 2021-1-22 02:07 PM 發表

開電影公司,做網絡上市公司都係玩幾年就執笠。 性格坐唔定, 唔會好似李保安咁樣做幾十年,都係玩三兩年貨仔。 最大可能多番d遊戲節目,通常都係抄襲台灣大陸嗰啲。
佢個女嚮台灣撈得好掂;可能請到台灣藝人來港上遊戲節目~

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]