• 瀏覽: 7,790
  • 回覆: 118
唔明點解有一部份人好憎TVB

熱賣及精選
引用:
原帖由 tomchan80030 於 2021-2-14 10:31 AM 發表

唔明點解有一部份人好憎TVB
TVB已失去年青一代的加持!!

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
睇佢以往搞公司做導演樣樣都做唔耐, 玩兩三年留下 爛攤子又走人

回覆 引用 TOP

壞,獎門人意識都好低俗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 itemwah2 於 2021-1-22 04:52 AM 發表

無錯,我都係擔心哩啲問題,不過何以岑麗香係癈柴?
香香公主我勁like呀,祖藍老婆其實我都幾鐘意!

同埋我相信,會換番阿倫上電視唱歌了.....
阿倫又帶著溫拿五虎,八十年代再現
見到呢堆名, 已想熄電視!

期待2021.5.23 HK Bill 二讀,恢復英國人身份~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿屋 於 2021-1-22 06:20 AM 發表

一個大機構高層思維,不是一般基層巿民睇得通透。
大陸佬的思維, 往往與港人互相矛盾;王征係人辦!

期待2021.5.23 HK Bill 二讀,恢復英國人身份~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 itemwah2 於 2021-1-22 12:42 PM 發表

無綫緊係想入大灣區,但而家係深圳睇無綫都係老翻,入大灣區係要得到中共既肯首!
志偉係咪係內地有人脈?唔知了!
但佢個位置係綜藝,即係拍啲娛樂節目,係對內既!可能係要拍啲國內口味既嘢掛?
都係果句,台前得台後又得唔得?待觀察好了!

但要拍出合大陸人口味既嘢,必須先放棄香港年青人口味,哩一步誰做到?
唔明香港有禁多人, 完全唔識國情, 但就無限幻想加憧憬?一定係「經濟日報」讀者嚟!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 itemwah2 於 2021-1-22 12:42 PM 發表

無綫緊係想入大灣區,但而家係深圳睇無綫都係老翻,入大灣區係要得到中共既肯首!
志偉係咪係內地有人脈?唔知了!
但佢個位置係綜藝,即係拍啲娛樂節目,係對內既!可能係要拍啲國內口味既嘢掛?
都係果句,台前得台後又得唔得?待觀察好了!

但要拍出合大陸人口味既嘢,必須先放棄香港年青人口味,哩一步誰做到?
無綫其實有專為內地觀眾而設的APP「埋堆堆」,方便內地人睇TVB劇集,要拍啲國內口味嘅野可以APP的獨家內容來試水溫。

引用:
原帖由 41f4 於 2021-2-14 01:40 PM 發表

無綫其實有專為內地觀眾而設的APP「埋堆堆」,方便內地人睇TVB劇集,要拍啲國內口味嘅野可以APP的獨家內容來試水溫。
萬一陸味節目唔收得, 又唔可以在香港播, TVB咪冚家鏟?太高風險啦!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 14-2-2021 10:35 AM 發表

TVB已失去年青一代的加持!!
但而家智能手機普及,年青人自己都大把渠道睇劇集電影,唔係一定要睇你TVB

引用:
原帖由 tomchan80030 於 2021-2-14 06:00 PM 發表

但而家智能手機普及,年青人自己都大把渠道睇劇集電影,唔係一定要睇你TVB
唔關lT發達事;依家係大量年青人仇視TVB呀, 瞓醒未??

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 14-2-2021 06:17 PM 發表

唔關lT發達事;依家係大量年青人仇視TVB呀, 瞓醒未??
點解會有咁嘅原因

引用:
原帖由 tomchan80030 於 2021-2-14 06:18 PM 發表

點解會有咁嘅原因
被黃畜教師洗腦唄。預料十幾二十年後,又會有一批年輕人同父母唔啱key,到時情況同之前相反,子女變成親中派。而且聰明醒目過父母。

湖海洗我胸襟,河山飄我影蹤,雲彩揮去卻不去,人生休說苦痛。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]