• 瀏覽: 7,791
  • 回覆: 118
表面上志偉係TVB台前遊戲節目大將,但台前還台前,台後還台後,係兩種不同既技術層面!
一個好強既足球員未必係一個好強既領隊,
雖然志偉都有唔少領導既經驗,但佢亦連帶著好多人情因素在內!
係咪要用阿叻?嘉樂係咪又可以上位?而家都無乜好撈!
志偉無可能唔睇住哩幾個跟過佢打天下既戰友,
但佢地再出現,係咪令節目老化同無新意?
無可能吸引到年青人!
但如果用新人,咁又點對得住往日既戰友們?

或者祖藍主打年青觀眾,志偉同班老戰友就攪下老人節目等等!
都幾期待志偉會救番幾個而家無運行既舊戰友,哩樣嘢比睇節目更吸引!

又或者唔會救,用新人救無綫做理由,只會捧新女之類...
講到尾志偉都係愛玩之人,你懂的!

一諗起成個台既女都要睇志偉頭,就好擔心佢地...
FYY即係都要跟志偉了......

熱賣及精選
佢自己都做過公司, 但從未捧紅過人.
加上有D過時的感覺.

我會覺得佢嘅心理包袱都幾大,擺脫唔到,就無法突破

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-1-22 04:33 AM 發表

佢自己都做過公司, 但從未捧紅過人.
加上有D過時的感覺.
吹水好笑既人只適合台前吹水同攪笑,
台後係要計算同運籌,志偉有無哩樣能力???
我真係唔知,以前佢做過公司,但都好似攪得唔好!

引用:
原帖由 itemwah2 於 2021-1-22 04:27 AM 發表

表面上志偉係TVB台前遊戲節目大將,但台前還台前,台後還台後,係兩種不同既技術層面!
無可能吸引到年青人!
...
隻賤雞盈一定擦鞋冧兩位新高層

引用:
原帖由 nigelraphe 於 2021-1-22 04:37 AM 發表

隻賤雞盈一定擦鞋冧兩位新高層
又益佢地狂抽水了

引用:
原帖由 thunderpig 於 2021-1-22 04:35 AM 發表

我會覺得佢嘅心理包袱都幾大,擺脫唔到,就無法突破
有無邊個而家上緊位既會因為志偉出現而被踼走哩?

所以別高興太早
老實講,我真心唔想再睇番廢中林曉峰,獎金獵人洪天明,金剛呢堆人

王祖男呢邊,隋時要睇番肥婆細細粒同佢老婆堆老友(極有可能要再啃鍾嘉欣同廢柴岑麗香)

如果係咁,同餘詠珊無咩分別,一樣用人唯親,仲令到本已老的TVB更加老

引用:
原帖由 tamama衝擊波 於 2021-1-22 04:43 AM 發表

所以別高興太早
老實講,我真心唔想再睇番廢中林曉峰,獎金獵人洪天明,金剛呢堆人

王祖男呢邊,隋時要睇番肥婆細細垃同佢老婆堆老友(極有可能要再啃鍾嘉欣同廢柴岑麗香)

如果係咁,同餘詠珊無咩分別,一樣用人唯親,仲令到本已老的TVB更加老
無錯,我都係擔心哩啲問題,不過何以岑麗香係癈柴?
香香公主我勁like呀,祖藍老婆其實我都幾鐘意!

同埋我相信,會換番阿倫上電視唱歌了.....
阿倫又帶著溫拿五虎,八十年代再現

引用:
原帖由 itemwah2 於 2021-1-22 04:27 AM 發表

無可能吸引到年青人!
...
阿叻使乜你擔心呀?人哋早就揾夠啦…

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 itemwah2 於 2021-1-22 04:52 AM 發表

無錯,我都係擔心哩啲問題,不過何以岑麗香係癈柴?
香香公主我勁like呀,祖藍老婆其實我都幾鐘意!

同埋我相信,會換番阿倫上電視唱歌了.....
阿倫又帶著溫拿五虎,八十年代再現
一個人長年佔用大量資源,但自佢2013年拎完飛躍後就完全沒有進步,直至離巢.別說廣東話,連中文都無心學,但又要在中國人地方同中國香港發展,不是廢柴是甚麽?

王祖男老婆的確係好女人,但我不喜歡王祖藍

回覆 引用 TOP

引用:

無可能吸引到年青人!
...
你有冇睇人哋老細講乜,人哋請曾志偉係要擴大香港影視界開放合作(即係出面搵外援),推廣大灣區及內地業務呀…

引用:
原帖由 kcmc 於 2021-1-22 05:06 AM 發表

你有冇睇人哋老細講乜,人哋請曾志偉係要擴大香港影視界開放合作(即係出面搵外援),推廣大灣區及內地業務呀…
一個大機構高層思維,不是一般基層巿民睇得通透。

引用:
原帖由 kcmc 於 2021-1-22 05:06 AM 發表

無綫緊係想入大灣區,但而家係深圳睇無綫都係老翻,入大灣區係要得到中共既肯首!
志偉係咪係內地有人脈?唔知了!
但佢個位置係綜藝,即係拍啲娛樂節目,係對內既!可能係要拍啲國內口味既嘢掛?
都係果句,台前得台後又得唔得?待觀察好了!

但要拍出合大陸人口味既嘢,必須先放棄香港年青人口味,哩一步誰做到?

引用:
原帖由 阿屋 於 2021-1-22 06:20 AM 發表

一個大機構高層思維,不是一般基層巿民睇得通透。
做電視台,不是要市民睇通高層,而家要高層睇通市民口味!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]