• 瀏覽: 3,605
  • 回覆: 10
香港文匯報訊(記者 文芬)苑瓊丹(苑仔)昨日宣布投資超級市場業務......

全部圖文︰https://www.wenweipo.com/a/20210 ... b0386cc1a190e2.html

許多藝人演戲之餘,經營生意創業,做得出色大不乏人,希望苑瓊丹能成為其中一個。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-22 08:20 AM 發表

香港文匯報訊(記者 文芬)苑瓊丹(苑仔)昨日宣布投資超級市場業務......

全部圖文︰https://www.wenweipo.com/a/202101/22/AP6009e4d9e4b0386cc1a190e2.html

許多藝人演戲之餘,經營生意創業,做得出色大不乏人,希望苑瓊丹能成為其中一個。
超市叫乜名?

回覆 引用 TOP

開實體店死硬, 而家興網路超市

總之五毛同黃絲一類人 中國做既事五毛就話好好好 ,美國做嘅事黃絲就話好好好
N年前華潤超市都未有時琴姐都開過一間叫做百慧嘅小型超市諗住又係百佳又係慧康所以改名做百慧但係都係唔掂執咗笠!

引用:
原帖由 ngaishiuwasam 於 2021-1-22 06:27 PM 發表

N年前華潤超市都未有時琴姐都開過一間叫做百慧嘅小型超市諗住又係百佳又係慧康所以改名做百慧但係都係唔掂執咗笠!
唔講唔知

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2021-1-22 06:19 PM 發表

我區都有間叫(家興)嘅超市,但無個(而)字,唔知同呢間(而家興)網路超市有沒關聯呢?😁

引用:
原帖由 kks668 於 2021-1-22 08:48 PM 發表

我區都有間叫(家興)嘅超市,但無個(而)字,唔知同呢間(而家興)網路超市有沒關聯呢?😁
家興

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kks668 於 2021-1-22 08:48 PM 發表

“而”字係連接詞,間嘢個名應該係叫“家興網絡超市”,相信可能好大機會同“家興”未必真係有關係

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2021-1-22 06:19 PM 發表

759,優品,家興,樓上,其實變一變係有得做。
但苑仔?係咪大陸呀?

那一間超市?

金玄棧@玄武子

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-1-23 09:54 AM 發表

759,優品,家興,樓上,其實變一變係有得做。
但苑仔?係咪大陸呀?
撞鬼唔駛驚!苑瓊丹教你應付

總之五毛同黃絲一類人 中國做既事五毛就話好好好 ,美國做嘅事黃絲就話好好好

回覆 引用 TOP

主題標籤 #苑瓊丹
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]