• 瀏覽: 6,869
  • 回覆: 91
  • 追帖: 1
見到有娜姐其實好想睇,但身邊好多人都話劇情對白唔掂。
你哋又覺得好唔好睇,我仲諗緊煲唔煲好...

P.S. 其實viutv啲劇集題材幾好,不過有時劇情真係有啲悶,可能係劇本問題。

引用:
原帖由 異域進擊的豬豬 於 2021-1-22 03:38 PM 發表

P.S. 其實viutv啲劇集題材幾好,不過有時劇情真係有啲悶,可能係劇本問題。
咩叫劇情、對白唔掂??

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 異域進擊的豬豬 於 2021-1-22 03:38 PM 發表

書院派幕後人睇得法國片多, 香港人節奏快根本表達方式係堅離地。 即使日劇韓劇都節奏快同重視娛樂性。 浪費好題材,好嘅攝影同好演員。

引用:
原帖由 陳知英 於 2021-1-22 09:15 PM 發表

書院派幕後人睇得法國片多, 香港人節奏快根本表達方式係堅離地。 即使日劇韓劇都節奏快同重視娛樂性。 浪費好題材,好嘅攝影同好演員。
你返去睇TVB;睇電視啫, 唔洗委屈自己既!!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-1-22 10:31 PM 發表

你返去睇TVB;睇電視啫, 唔洗委屈自己既!!
娛樂事業冇立場,兩邊都睇, 只係想VIU TV 更有競爭力, 無謂走冤枉路

我有睇 但好多fd 話悶 , 好有藝術既情節我鍾意

不過 都是個句 dllm 又係個班藝員

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 陳知英 於 2021-1-22 10:34 PM 發表

娛樂事業冇立場,兩邊都睇, 只係想VIU TV 更有競爭力, 無謂走冤枉路
唔啱你既製作風格, 唔代表唔應該存在, 交由眾人決定吧~

回覆 引用 TOP

其實係咪講鬼?

引用:
原帖由 imad 於 2021-1-22 10:45 PM 發表

其實係咪講鬼?
係, 德斌同死鬼姜B對話~

回覆 引用 TOP

好睇

眼高手低太有野心但力有不逮。睇咗一個禮拜,想寫嘅嘢太多,原素包括陰陽路,飛虎,黑幫元素,嚟緊仲有穿越情節,我睇導演未必handle到。個別演員未能咩飛,例如吳綺莉handle唔到呢個角色,林德信So far 未有發揮嘅機會。反而娜姐,Helen,Thor 都 OK。

回覆 引用 TOP

都是睇定啲先啦我

回覆 引用 TOP

睇咗咁鬼耐都重未講主線 好想睇日本黑幫嘅情節 尤其是張松枝  

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]