• 瀏覽: 32,081
  • 回覆: 215
  • 追帖: 3
老實講 TOP UP DEGREE 大公司HR見到都 唔當真系 DEGREE。。。始終認受性有限。。。

熱賣及精選
引用:
原帖由 姦田 於 2021-1-31 04:32 PM 發表

老實講 TOP UP DEGREE 大公司HR見到都 唔當真系 DEGREE。。。始終認受性有限。。。
BIG4/Second tier CPA firm 請吾請 Shue Yan, Open U, HKU space degree ?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MY1016 於 2021-1-22 05:37 PM 發表

同揸的士收入差不多囉
我幾個朋友之前扎開的士都唔做啦。淨收入得,祇兩三百元一更羅!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 何德榮 於 2021-1-22 06:09 PM 發表

想進修, 叫價再高50% 有冇可能?
如果你有 CPA牌, 沒有 BIG4/Second tier 經驗, 一樣沒用, 停止考試, 止蝕.

回覆 引用 TOP

轉工先會人工跳級升 離開你嘅comfort zone

回覆 引用 TOP

親人港大畢業做左十幾年都係兩萬頭,佢當年有考會計師,考到第10張有左bb,就放棄左,佢而家都好後悔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 何德榮 於 2021-1-22 03:49 PM 發表

工作經驗7+年~~同一間公司做7年....

金融會計top up degree, IETLS 6分.....

21.3K, 算點呀????
毅進仔入職都高過你
自己檢討下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 何德榮 於 2021-1-22 03:49 PM 發表

工作經驗7+年~~同一間公司做7年....

金融會計top up degree, IETLS 6分.....

21.3K, 算點呀????
學LU001考QP,十年考唔到就轉會ACCA。

回覆 引用 TOP

轉工囉,唔係點

回覆 引用 TOP

其實唔差㗎啦

Top up Degree 已經冇特別

香港已經有太多大學生

更何況有好多 考到會計師牌

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]