• 瀏覽: 32,087
  • 回覆: 215
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 何德榮 於 22-1-2021 03:49 PM 發表

工作經驗7+年~~同一間公司做7年....

金融會計top up degree, IETLS 6分.....

21.3K, 算點呀????
會計文員, 有$21.3K, 仲想點??  出面大把呢D人, 都係15-18K

你幾大?  如果30頭, 就考番個牌, 唔係到40+, 都係咁

現在你點轉工呀? 人工都唔高啦

熱賣及精選
會計文員,最好pay做NGO,頂薪point 10 24K多少少。你想人工多D,一定要升職,但係宜家會計太多人入行,所以文員已經要 degree + 考緊牌,再上一級,AA 或者 A 位,degree加有牌已經係入場券。

你都係死心啦。

7年唔算耐,好多人做左10年以上都唔過2萬一個月。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 r114766a 於 2021-1-22 08:25 PM 發表

21.6k 咪多 , 我連15K 都無咪要繼續做
我都覺得人工唔錯
Over20000
原來Lcci level 3 就可以over20000?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ttggyyhhnn 於 2021-1-22 04:22 PM 發表

香討基本收入50K+
你自己反省下
香討標準,月入40K都叫基層

回覆 引用 TOP

我有degree, 做左7年喎...內部好多英文文件我都搞得掂, 以前仲會上大陸

21K好正常

小西灣 會計仔, 樂天知命~
肺炎呀! 仲召妓!
咩質素收咩人工、市場價值!

回覆 引用 TOP

人比人氣死人
夠使夠用就好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 何德榮 於 2021-1-22 09:20 PM 發表

我有degree, 做左7年喎...內部好多英文文件我都搞得掂, 以前仲會上大陸

21K好正常
咁點解唔俾個機會自己揾份高啲嘅?
一定有原因,問你自己先知啦⋯⋯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 立耑 於 2021-1-22 04:52 PM 發表

無五萬唔好做
你有冇攪錯?又degree又柒年?五萬太低估啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 何德榮 於 2021-1-22 03:49 PM 發表

金融會計top up degree, IETLS 6分.....

做acct無入HKICPA,只等於一個普通文員,永遠做唔到經理級

支持警察嚴正執法!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 何德榮 於 2021-1-22 03:49 PM 發表

市道好D轉工

回覆 引用 TOP

無五萬唔好做

回覆 引用 TOP

引用:

咁咪唔好做,考糧地官,一定唔止呢個價

回覆 引用 TOP

覺得唔抵咪走囉,無人話一定要做死一世

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]