• 瀏覽: 10,055
  • 回覆: 81
  • 追帖: 2
我喺一間forwarder公司做,由於疫情關係,好多同行已經結業,但我哋公司就啱啱因為呢個疫情,再加上特郎普既對華政策,今年既純利比往年多出十倍不止(唔係誇張,即賺埋往後十年既錢,老細自己都認咗),唔好話花紅(不嬲都冇),大家都覺得今年有得加人工同雙糧冇走雞,但個PK老細居然話市道好差,要積殼防飢,同埋想保住我哋飯碗,再加上要搬寫字樓(頂佢個制,搬運費俾佢壓價壓到一皮嘢唔駛,仲要平日夜晚搬),所以今年乜都冇,只係午飯叫咗個到會大家心下就算,真係火都嚟🤬,如果唔係家庭支柱,我實即時遞信……

熱賣及精選
如果真係咁PK , 點解仲唔 resign?

引用:
原帖由 tungsingyiuyeu 於 2021-1-23 11:30 AM 發表

如果真係咁PK , 點解仲唔 resign?
反正都resign 講下邊間咁絶好喎

引用:
原帖由 vincent196901 於 2021-1-23 11:46 AM 發表

反正都resign 講下邊間咁絶好喎
問樓煮

所以佢先做到老細

有工返 已經很幸福!你老闆未用AI或automation去取代人手程序,仍有工返算好好啦。你老闆如果賣盤,旗下員工都可能受影響!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 簡大帝 於 2021-1-23 11:24 AM 發表

我喺一間forwarder公司做,由於疫情關係,好多同行已經結業,但我哋公司就啱啱因為呢個疫情,再加上特郎普既對華政策,今年既純利比往年多出十倍不止(唔係誇張,即賺埋往後十年既錢,老細自己都認咗),唔好話花紅(不嬲都冇),大家都覺得今年有得加人工同雙糧冇走雞,但個PK老細居然話市道好差,要積殼防飢,同埋想保住我哋飯碗,再加上要搬寫字樓(頂佢個制,搬運費俾佢壓價壓到一皮嘢唔駛,仲要平日夜晚搬),所以 ...
辭職啦仲忍!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 簡大帝 於 2021-1-23 11:24 AM 發表

我喺一間forwarder公司做,由於疫情關係,好多同行已經結業,但我哋公司就啱啱因為呢個疫情,再加上特郎普既對華政策,今年既純利比往年多出十倍不止(唔係誇張,即賺埋往後十年既錢,老細自己都認咗),唔好話花紅(不嬲都冇),大家都覺得今年有得加人工同雙糧冇走雞,但個PK老細居然話市道好差,要積殼防飢,同埋想保住我哋飯碗,再加上要搬寫字樓(頂佢個制,搬運費俾佢壓價壓到一皮嘢唔駛,仲要平日夜晚搬),所以 ...
咁縮骨㗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最愛收息股 於 2021-1-23 12:27 PM 發表

所以佢先做到老細
真係孤寒財主

唔好意c, 離左題少少,
有冇人知, 政府工是否硬食得12個月糧?

呢啲係PK公司,應該resign

回覆 引用 TOP

好正常,大把公司一樣,你都唔知公司仲可以捱幾耐!

回覆 引用 TOP

即時resign又衝動左啲,騎牛搵馬把啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 重重 於 2021-1-23 01:17 PM 發表

DHL,順豐之類?
梗係唔係啲大嘢啦!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]