• 瀏覽: 6,672
  • 回覆: 103
  • 追帖: 4
我貪心啲
1.  勁歌金曲現況實在慘不忍睹,希望開放歌手合約,讓各唱片公司都有機會,重建頒獎禮。甚至提供付費下載服務。
2.  唔知由幾時開始,有獎遊戲係畀藝員玩,家庭觀眾得個睇字。要有啲大獎吸引下觀眾嘛。

引用:
原帖由 反黑反白眼 於 2021-1-23 08:03 PM 發表

我貪心啲
1.  勁歌金曲現況實在慘不忍睹,希望開放歌手合約,讓各唱片公司都有機會,重建頒獎禮。甚至提供付費下載服務。
2.  唔知由幾時開始,有獎遊戲係畀藝員玩,家庭觀眾得個睇字。要有啲大獎吸引下觀眾嘛。
勁歌金曲好似已經係開放各公司歌手,如衛蘭,陳柏宇等。不過頒獎禮就話要畀報名參賽費,因此四大唔想貼錢為他人作嫁衣裳。

Hello !!!
引用:
原帖由 天秤使者 於 2021-1-23 08:30 PM 發表

勁歌金曲好似已經係開放各公司歌手,如衛蘭,陳柏宇等。不過頒獎禮就話要畀報名參賽費,因此四大唔想貼錢為他人作嫁衣裳。
tvb 好似同四大反面先搞成咁

支持破冰。

世界上一般o既食品問題,不外乎兩樣--細菌同毒素。
細菌,你煮一煮就冇事。毒素,有方法分解。至於輻射,
你煮唔到佢,因為佢唔係生物,分解,亦分解唔到。
所以輻射先係最需要注意o既,但港人就係選擇性失明。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 howevera 於 2021-1-23 09:53 PM 發表

tvb 好似同四大反面先搞成咁
其實係環球要搞得關係咁差,華納索尼都冇乜嘢,Keep住都會上勁歌。之前,索尼陳柏宇,林亦匡都有玩頒獎禮,好似係最衰有人唔肯畀陳柏宇獨佔大獎,開始搞到關係變差,之後見要畀報名參賽費,於是唔玩。

Hello !!!

回覆 引用 TOP

唔好再一味係飲食節目。之前試過一星期七日都有飲食節目,星期一至五阿爺廚房,星期六日疫境廚神

志偉兄係呢行咁多代
點會唔知D節目質素

大丈夫
性情如火
力拔山河
搵蝗臭魚晚晚表演除衫扭屎忽
順便同蝗鴨楠示範點樣造人
收視100點在望

建議曾志偉搞跟觀眾互動遊戲節目, 而家經濟差, 唔好獎品, 直接現金幫補下大眾.
記得以前細個好鍾意睇歡樂今宵'歡樂卡', 揭啤牌遊戲, 隔左咁多年, 其實可以懷舊玩番下. 

引用:
原帖由 天秤使者 於 2021-1-23 08:30 PM 發表

勁歌金曲共有51個獎項:
星夢娛樂 26.5個
英皇娛樂 8個
無綫電視旗下藝人獲得5個
天盟娛樂 2.5個
臻世娛樂 2個
維高文化旗 1個
JamCas 1
以個人單位歌手獲得3個

回覆 引用 TOP

你地忘記左TVB與四大反面根源>版>權>費,講錢失感情,四大要求TVB海內外每播四大歌手都要畀錢,好朋友英皇之類唔計較>版>權>費,所以有出鏡機會!

回覆 引用 TOP

唔好俾星夢獨大,演員中都有好多唱得之人,主題曲,劇集歌可以俾演員唱番,好過唱嚟唱去果幾個咁悶

曾經說出
今生不愛妳

心中想妳
如今想妳
懷念昨天的妳

夜空星星向月兒說
甜蜜是這戀愛預告

大丈夫
性情如火
力拔山河
等疫情過晒之後, T記可以考慮響每個遊戲節目, 響各大商場搞公眾體驗版, 畀公眾體驗一下響螢光幕上嘅遊戲係點樣玩。

呢個係每一個香港人都應該要思考o既問題:

香港可以冇壹傳媒;
定係可以冇TVB?

(改編自電影"寒戰"對白)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tree101 於 2021-1-24 12:29 AM 發表

建議曾志偉搞跟觀眾互動遊戲節目, 而家經濟差, 唔好獎品, 直接現金幫補下大眾.
記得以前細個好鍾意睇歡樂今宵'歡樂卡', 揭啤牌遊戲, 隔左咁多年, 其實可以懷舊玩番下. 
依家因為疫情關係, 可以響網上搞住先, 睇吓觀眾反應點樣, 等疫情過晒之後, 先搞實體版都唔遲。

呢個係每一個香港人都應該要思考o既問題:

香港可以冇壹傳媒;
定係可以冇TVB?

(改編自電影"寒戰"對白)
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]