• 瀏覽: 11,934
  • 回覆: 120
唔知今日會否有裁決呢?

熱賣及精選
會唔會皆大歡喜呢?

我撐黃玉郎,希望Tony全勝!

無論如何,小弟純粉絲角度出發,只是希望之後有新著小流氓看。🙈🙈🌹🌹

個人覺得小流氓版權係屬於老黃。

慾狼出新著小流氓機會大過文傳,想慾狼贏。

引用:
原帖由 漫畫2020 於 2021-1-27 11:09 AM 發表

無論如何,小弟純粉絲角度出發,只是希望之後有新著小流氓看。🙈🙈🌹🌹
老實講,新著小流氓有乜值得期待?

新讀者冇可能有興趣,舊讀者就寧願你不斷復刻。

前排牛佬本 慈雲山七鷹 都算用呢個概念去做嘅試金石。

結果就係....不叫好,不叫座

引用:
原帖由 windywater 於 2021-1-27 12:06 PM 發表

有冇新讀者不知道,但一定有舊粉喜歡看新小,小弟係其中一個!呢度仲有其他師兄同我一樣看法。
個人反而對復刻毫無興趣!啲公仔咁核突,送俾我都唔要。

引用:
原帖由 漫畫2020 於 2021-1-27 12:12 PM 發表

有冇新讀者不知道,但一定有舊粉喜歡看新小,小弟係其中一個!呢度仲有其他師兄同我一樣看法。
個人反而對復刻毫無興趣!啲公仔咁核突,送俾我都唔要。
一定有人和師兄一樣看法。

大膽估計,一千人左右。

引用:
原帖由 windywater 於 2021-1-27 12:06 PM 發表

前排牛佬本 慈雲山七鷹 都算用呢個概念去做嘅試金石。

結果就係....不叫好,不叫座
牛生本書我當然冇買,第一古惑仔feel的版本唔配合三皇,第二公仔同畫面完全唔靚,點支持?

引用:
原帖由 windywater 於 2021-1-27 12:13 PM 發表

一定有人和師兄一樣看法。

大膽估計,一千人左右。
我相信冇一萬都有八千。🙏🏻

引用:
原帖由 漫畫2020 於 2021-1-27 12:16 PM 發表

我相信冇一萬都有八千。🙏🏻
信心從何來?

乜叫新著小流氓?七十年代故事加現代畫功?

引用:
原帖由 windywater 於 2021-1-27 12:36 PM 發表

信心從何來?

當然現代故事現現代畫風,任何一樣玩懷舊我也不會支持。

引用:
原帖由 windywater 於 2021-1-27 12:36 PM 發表

信心從何來?

新著小流氓內容係乜
呢個問題暫時冇答案
留待日後事情發展

引用:
原帖由 漫畫2020 於 2021-1-27 12:42 PM 發表

當然現代故事現現代畫風,任何一樣玩懷舊我也不會支持。
咁咪即係再reboot一次龍虎門?

以而家做書嘅Budget, 一定會比廿年前更差⋯大概543嘅質素。

有乜賣點?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]