• 瀏覽: 2,841
  • 回覆: 39
  • 追帖: 1
我其中一項得負評,無數據支持,無時間比我問。唔知其他人點,但公司新政策話『簽啦,代表知道啫,唔代表同意評分』。
公司﹑manager、senior manager 邊個係人,邊個係鬼,我唔識分。
簽唔簽我都唔知後果係咩。唔簽起碼我知道on9 在那裡,簽反而似同意比人繼續玩。
點睇法?

熱賣及精選
魔鬼在細節裡。小心!

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-28 08:29 AM 發表

魔鬼在細節裡。小心!
係。事實的確如我形容得咁多多﹑咁抽象。

回覆 引用 TOP

簽左等於認同,唔係知道咁簡單,簽之前一定要睇清楚細節

都係迫簽咖啦

引用:
原帖由 askwinglam 於 2021-1-28 09:40 AM 發表

簽左等於認同,唔係知道咁簡單,簽之前一定要睇清楚細節
係啦,一般人都會認為簽咗等於同意。
Senior manager 話我26 號唔簽就去搵HR 啦。搵咪搵囉!HR 話會試吓幫,叫我等佢消息。邊個係人邊個係鬼,我睇唔出。

引用:
原帖由 opclk99 於 2021-1-28 02:16 PM 發表

有冇得唔簽先?後果點先?
在下以前公司邊有得唔簽架,
就算你reject要求覆核,
公司係拉同一件Manager同你傾覆核
問你怕未
2020年7 月31 日manager black and white 寫話會ongoing 給metrics 我。但我追問下2021 年1 月26 號下午才有一個list view 我的部份工作,highlight orange 果啲有問題喎,全部2021年7 月31日年發生的問題,問題有幾嚴重又無講。
全程senior manager 知道的。但senior manager 仍然叫我搵HR。
我呈上證供資料是official document 或公司internal email。
睇吓點進展啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ducklhl 於 2021-1-28 01:38 PM 發表

都係迫簽咖啦
我網上search 過。唯一可能打得掉的係我證明到 manager 承絡的定期報告沒有依期做。
我覺得我已經呈上證據。
當然邊個係鬼,或是全部都係鬼?我仍然可能都會輸。

sign it, mo yeah ge

The morning after the dawn will be more than beautiful.................as long as I can breathe in the air of winning. @Causewaybay_coffeeshop

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Caucasian2 於 2021-1-29 06:06 AM 發表

我網上search 過。唯一可能打得掉的係我證明到 manager 承絡的定期報告沒有依期做。
我覺得我已經呈上證據。
當然邊個係鬼,或是全部都係鬼?我仍然可能都會輸。
網上話HR 見到沒有依期的報告咁就證明評分存在偏見,不準確。佢心中的尺,我明顯唔知道的。
但這些都是正常人類諗法。官官相護,我並不存在高於50%信心打掉原判。也許性格決定命運,我唔想被愚弄,如果炒咗既,咪睇吓我有幾多實力搵唔搵到新工作囉。

回覆 引用 TOP

簽名是"I don’t agree “

引用:
原帖由 Caucasian2 於 2021-1-29 05:42 AM 發表

係啦,一般人都會認為簽咗等於同意。
Senior manager 話我26 號唔簽就去搵HR 啦。搵咪搵囉!HR 話會試吓幫,叫我等佢消息。邊個係人邊個係鬼,我睇唔出。
你唔需要理會邊個係人邊個係鬼,你要知道簽呢份野對你有乜影響,簽左都就無得返轉頭

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]