• 瀏覽: 1,046
  • 回覆: 7
  • 追帖: 1
點解小明既呀爸呀媽都係佢自己?

(答案在3樓, 希望大家喜歡. )

熱賣及精選
引用:
原帖由 johnny2greentea 於 2021-1-29 05:06 PM 發表

點解小明既呀爸呀媽都係佢自己?
我估係因為:父係「日」,母係「月」。

日(父)+月(母)=明 (子)

唔知啱唔啱

世上無難事,只怕唔去做✨你今日煮左飯未呀?
Nothing is impossible once you try, step is on🎢

^^^純粹寫下,不用深究🎈
引用:
原帖由 Maitinana 於 2021-2-7 02:38 PM 發表

我估係因為:父係「日」,母係「月」。

日(父)+月(母)=明 (子)

唔知啱唔啱
師兄答案好有創意. 比個 like 你先.
我既答案係,因為小明係變形蟲。
以細胞分裂的方式進行無性生殖,繁衍下一代。
自己生自己出來, 所以呀爸呀媽都係佢自己。

又或者, 小明係電腦病毒.
自己複製自己.
呀爸呀媽又係佢自己.

引用:
原帖由 johnny2greentea 於 2021-2-8 02:45 PM 發表

師兄答案好有創意. 比個 like 你先.
我既答案係,因為小明係變形蟲。
以細胞分裂的方式進行無性生殖,繁衍下一代。
自己生自己出來, 所以呀爸呀媽都係佢自己。

多謝師兄!
估你唔度~原來個答案係單細胞生物!

Nothing is impossible once you try, step is on🎢

引用:
原帖由 johnny2greentea 於 2021-2-8 02:56 PM 發表

又或者, 小明係電腦病毒.
自己複製自己.
呀爸呀媽又係佢自己.
呢個答案都仲難估~

提示: 違規內容已被屏蔽
其實真係幾難估喎🤣🤣🤣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]