• 瀏覽: 5,211
  • 回覆: 31
  • 追帖: 3
第三年拿咩Grade 才可以confirm?

C:\Work & Recruit data\image\Lam01
熱賣及精選
引用:
原帖由 dragontigergate 於 2021-1-30 06:35 PM 發表

第三年拿咩Grade 才可以confirm?
C

我都想搵返張新圖⋯⋯

回覆 引用 TOP

D 又得吾得?

引用:
原帖由 真消失了信箱 於 2021-1-30 07:25 PM 發表

D 又得吾得?
D就有問題.

引用:
原帖由 真消失了信箱 於 30/1/2021 19:25 發表

D 又得吾得?
有機會直接唔過,或extend

回覆 引用 TOP

D唔會已經會改3個月一份跟住extend 咩?

回覆 引用 TOP

A,B,C 都得

回覆 引用 TOP

問問利君雅,可以作參考

引用:
原帖由 核心深情的樓奴 於 2021-1-30 11:05 PM 發表

問問利君雅,可以作參考
道出亮點來⋯⋯
A至C,DEF
又有乜所謂⋯⋯

回覆 引用 TOP

第幾年都好 唔可以D

回覆 引用 TOP

C

回覆 引用 TOP

頭三年通常都係拿C?

C:\Work & Recruit data\image\Lam01
我係一個on probation既同事,適逢岩岩做完appraisal,同你分享下。
我第一個後生Supervisor係我入職做第一次appraisal同講解政府制度,基本上probation裡面攞3/C就可以順利過probation,攞4/D就有d問題。基本上比grade除非你今個period 有嚴重問題,否則係唔會低過上一份。
好多人講一開始會係4/D, 之後就會升做3/C。所以頭2-3份都攞4/D,因為有reviewing board, 如果你係第5分appraisal都仲攞緊4/D,就會有人搵你傾計,有機會要extend probation.
當後生supervisor post out黎左個最尾一站既supervisor就有另一番偉論令我費解。
佢話係probation 推3/C就已經足夠,因為你未有資格入zone 所以唔會有亮麗既report,因此我既所有grade跟足上一份 。亦意味我成個probation 都只會有3/C。

引用:
原帖由 lp1601 於 2021-2-1 11:08 AM 發表

我係一個on probation既同事,適逢岩岩做完appeal,同你分享下。
我第一個後生Supervisor係我入職做第一次appeal同講解政府制度,基本上probation裡面攞3/C就可以順利過probation,攞4/D就有d問題。基本上比grade除非你今個period 有嚴重問題,否則係唔會低過上一份。
好多人講一開始會係4/D, 之後就會升做3/C。所以頭2-3份都攞4/D, ...
多謝你的真誠分享

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dragontigergate 於 2021-1-31 11:09 PM 發表

頭三年通常都係拿C?
我頭半年即係第一個report係B,之後二十幾年全部都係A

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]