• 瀏覽: 12,821
  • 回覆: 41
  • 追帖: 1
此處屬於冷門景點,原因是交通較為不便。
由澳門新馬路或路氹金光大道可坐21A巴士,總站下車步行兩分鐘便到,只是班次比較疏,大約20-30分鐘才有一班車,回程更簡單,大路邊便有站。

熱賣及精選
引用:
原帖由 iwm1234 於 2021-2-7 02:33 PM 發表

由澳門新馬路或路氹金光大道可坐21A巴士,總站下車步行兩分鐘便到,只是班次比較疏,大約20-30分鐘才有一班車,回程更簡單,大路邊便有站。
原麻瘋院舍已修復。

其中一間售賣文創藝術品之類。

另一間則成為咖啡館,今日星期日,甚多貌似文青之人在嘆咖啡,機乎爆棚,結果我只用眼幫襯就算。

第一次聽有這個景點,唔錯!謝謝艾叔。

引用:
原帖由 iwm1234 於 2021-2-7 02:33 PM 發表

艾叔,呢到夠哂平靜,同出面煩囂兩個世界,好耐之前嚟個重有條路唔太遠行去燈塔

引用:
原帖由 正門出山 於 2021-2-7 03:57 PM 發表

艾叔,呢到夠哂平靜,同出面煩囂兩個世界,好耐之前嚟個重有條路唔太遠行去燈塔
利害!燈塔都知。
不過俾樹遮住,唔夠位影。

引用:
原帖由 iwm1234 於 2021-2-7 04:01 PM 發表

利害!燈塔都知。
不過俾樹遮住,唔夠位影。
艾叔,係澳豬友帶嚟,燈塔位打咭點睇相都冇咩改變,棵樹高過個塔,今日天氣好好行吓唔錯.

我近幾年去澳門接近十次,都無去過九澳呢邊,最多只去到黑沙灣海灘,疫情後搵機會去呢度行下先

多謝i兄資訊!九澳真係好耐冇去,原來麻瘋院已經修復好,等我得閒去打下咭先。

支持艾爺出貼💪

謝謝資訊, 有機會去看看。

i兄你好
謝謝推介澳門景點

引用:
原帖由 正門出山 於 2021-2-7 04:31 PM 發表

艾叔,係澳豬友帶嚟,燈塔位打咭點睇相都冇咩改變,棵樹高過個塔,今日天氣好好行吓唔錯.
山兄厲害

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2021-2-8 10:25 AM 發表

山兄厲害
澳門都有好多地方參觀
值得一去,唔係一定要嚟賭,吃喝玩樂又得

想去看看

交通不便,
去澳門玩咗十幾年都未去過

主題標籤 #澳門
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]