• 瀏覽: 5,129
  • 回覆: 23
  • 追帖: 4
天地牆全執
天花牆身披灰髹油
地下用油木地板加地腳線

廚房廁所全執
廁房牆身地面鋪磚
做吊櫃地櫃
廁所牆身地面鋪磚
做廁櫃
做企缸加防水
換坐廁

單位兩房兩廳450尺,以上基本裝修大約咩價錢?

熱賣及精選
全拆?仲要唐樓冇上落全人手搬,吾爭在一次遏換埋門窗

引用:
原帖由 banmak 於 2021-2-9 01:14 PM 發表

全拆?仲要唐樓冇上落全人手搬,吾爭在一次遏換埋門窗
不是唐樓, 有升降機。可以換埋門,唔知幾錢?
不換窗,要入小型工程cap I,好貴

引用:
原帖由 boc3988 於 2021-2-8 01:39 PM 發表

天地牆全執
天花牆身披灰髹油
地下用油木地板加地腳線

廚房廁所全執
廁房牆身地面鋪磚
做吊櫃地櫃
廁所牆身地面鋪磚
做廁櫃
做企缸加防水
換坐廁

都唔基本囉,廿零萬走唔甩。

有冇師傅介紹

引用:
原帖由 子月月 於 2021-2-9 01:36 PM 發表

都唔基本囉,廿零萬走唔甩。
我估算也是廿多萬

我都估廿幾萬
不計磚,地板料,潔具五金,門

引用:
原帖由 pw689 於 2021-2-9 02:56 PM 發表

我估算也是廿多萬
20多萬無可能做到,淨係鋪柚木地板都要十皮八皮,我估連工包料全部加埋晒無40幾個都搞唔掂,因仲有好多嘢要計,例如電線電製電箱全部要重做,窗簾燈具馬桶浴缸洗手盆又要計數。。。我揾人裝修過幾次就知,使$好似倒水咁快,埋單一定超出預算。

引用:
原帖由 boc3988 於 2021-2-8 01:39 PM 發表

天地牆全執
天花牆身披灰髹油
地下用油木地板加地腳線

廚房廁所全執
廁房牆身地面鋪磚
做吊櫃地櫃
廁所牆身地面鋪磚
做廁櫃
做企缸加防水
換坐廁

要預$1200/平方呎

引用:

天地牆全執
天花牆身披灰髹油
地下用油木地板加地腳線

廚房廁所全執
廁房牆身地面鋪磚
做吊櫃地櫃
廁所牆身地面鋪磚
做廁櫃
做企缸加防水
換坐廁

天地牆全執天花牆身披灰髹油地下用油木地板加地腳線
廚房廁所全執 廁房牆身地面鋪磚做吊櫃地櫃廁所牆身地面鋪磚做廁櫃做企缸加防水換坐廁

全爆連垃圾  2-3萬
廚房廁所全執全包 15萬
天花牆身披灰髹油 5萬
鋪地板 35-40/呎 + 地板 40-100/呎...3-4萬
搭棚...1-2萬
保險...幾千
插座 400-500/個....一般 40個....2萬
燈具+電源 1萬
其他....空調, 電箱, 執漏, 窗

准備30萬

20幾萬最低消費,當你對用料冇要求全部用最基本嘢

引用:
原帖由 mickyd 於 2021-2-9 11:47 PM 發表

20多萬無可能做到,淨係鋪柚木地板都要十皮八皮,我估連工包料全部加埋晒無40幾個都搞唔掂,因仲有好多嘢要計,例如電線電製電箱全部要重做,窗簾燈具馬桶浴缸洗手盆又要計數。。。我揾人裝修過幾次就知,使$好似倒水咁快,埋單一定超出預算。
師兄從業主的角度,計算所有人工,材料和其他使費,真係要加多十萬八萬不出奇。但觀乎樓主並非要做全室傢俬,應該不用超過40萬。
話時話,師兄幾次裝修x幾十萬,都幾駛得起錢喎

引用:
原帖由 宇宙雀躍的豬豬 於 2021-2-10 01:10 AM 發表

20幾萬最低消費,當你對用料冇要求全部用最基本嘢
呢個係重點,好睇業主對物料和設計的要求。

同意!20萬應該係最低消費,仲要再睇你用料

求其汁下個廚房都十萬

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]