• 瀏覽: 1,714
  • 回覆: 8
新年去 ZA Bank 開戶 🧧 送你 HKD 168 大利是

🐮年快樂!而家喺香港第一間虛擬銀行 ZA Bank 開戶時輸入我嘅邀請碼 [H9BLG9] , 即可獲 HKD 168 大利是現金獎賞! 💚

新春期間限定!開個「牛」戶同時逗利是啦!
受條款及細則約束。[url=新年去 ZA Bank 開戶 🧧 送你 HKD 168 大利是     🐮年快樂!而家喺香港第一間虛擬銀行 ZA Bank 開戶時輸入我嘅邀請碼 [H9BLG9] , 即可獲 HKD 168 大利是現金獎賞! 💚     受條款及細則約束。    https://bank.za.group/hk/mgm?t=3-H9BLG9-3&s=1]

熱賣及精選
人地Planto送$200,點解要幫你開?
https://www.planto.hk/zh/blog/ZA-Bank-Open-Account/

引用:
原帖由 Saitoasuka 於 2021-2-18 04:26 PM 發表

人地Planto送$200,點解要幫你開?
https://www.planto.hk/zh/blog/ZA-Bank-Open-Account/

https://cms.planto.io/wp-content/uploads/2021/02/ZA-Banner-new-year-1.jpg
唉,高 X 果邊,已經 delete 左佢 account,
仲將所有貼文剷到乾乾淨淨。
我仲想睇佢個大結局架⋯⋯

唉,下次再有佢消息,睇怕都要等啲跳樓新聞了。

下個月頭,佢有幾千蚊數要找,
但係收入就只得果一千幾百,
本來諗住,好快又有好戲睇,點知依家搞成咁。

引用:
原帖由 Mrslow 於 2021-2-18 11:19 PM 發表

唉,高 X 果邊,已經 delete 左佢 account,

2009年REGISTER

引用:
原帖由 Mrslow 於 2021-2-18 11:19 PM 發表

逆子打母│頭部被砸傷縫3針 兒子仍下落不明 慈母心淡:當冇生佢

是次事件源於兒子阿博「炒外幣輸10幾萬」而起,阿博因無力償還債務,遂向財務公司借貸4.2萬元,利息高達7日2000元,程母早前已替他還了萬餘元,惟剩下約2萬元的債項則無力再協助。今早9時許,母子為借錢一事又起爭執,其間兒子突然「發爛渣」,一怒之下以硬物撃傷她的頭部。程母直言對阿博惡行感十分傷心,因丈夫早逝,母子一直同住「得一粒仔相依為命」,豈料兒子竟出手打傷自己,她指阿博當時情緒失控,不斷高呼「我打死你,我打死你」。她傷感之餘又嘆道「阿仔從來唔賭」,相信兒子欠債累累全因近日投資失利,痛斥「你(兒子)都冇咁大個頭戴咁大頂帽做咩吖」,但仍為對方講好說話,相信阿博「唔係有心打我(她)」,只表示「好心淡、當冇生佢」。

程母透露,阿博40多年來均未曾給予家用,幸母子均信奉佛教,生活樸素,「從來冇大魚大肉食 」,程母現時仍能靠美容院的兼職照顧自己,同時更在內地助養了一名18歲剛升上大學的女生,及每月給予89歲的母親千多元的生活費。
程母又提到阿博「以前好乖」,但脾氣火爆「好牛精」, 30多年前更染上毒癮,曾戒毒又再染毒癮,不過他後來經營賣香等生意,並成家立室,育有一名現年12歲兒子,更曾前內地當義工,生活步入正軌。惜事與願違,數年前阿博生意失敗,又與妻子離婚,其後失業近3年,直至去年方找到一份園藝工作,每日賺約420元,但3000元贍養費一直由程母代付。

引用:
原帖由 萬家懷舊的名錶 於 2021-2-19 05:24 PM 發表

逆子打母│頭部被砸傷縫3針 兒子仍下落不明 慈母心淡:當冇生佢

是次事件源於兒子阿博「炒外幣輸10幾萬」而起,阿博因無力償還債務,遂向財務公司借貸4.2萬元,利息高達7日2000元,程母早前已替他還了萬餘元,惟剩下約2萬元的債項則無力再協助。今早9時許,母子為借錢一事又起爭執,其間兒子突然「發爛渣」,一怒之下以硬物撃傷她的頭部。程母直言對阿博惡行感十分傷心,因丈夫早逝,母子一直同住「得一 ...
40歲又結過婚,應該唔係佢。

係01空間買套票入legoland最扺啊,買滿500仲有100蚊discount!
快啲買啦
http://bit.ly/3kjovXT

引用:

幫下軒仔

引用:
原帖由 505249341 於 2021-7-23 07:51 PM 發表

幫下軒仔
其實我都有少少想係「高X」果邊搭下咀。
不過又懶得去搵個 account。

我唔係 HKC 做,否則呢,
佢一埋位,見到佢個大名,
就跪求 CO/AL 叮 9 走佢啦。

花生可以食,但係自己隔離炒花生,就咪 L 搞啦。
就好似果位大老細「追逐黃」,講到自己千萬年薪咁上下,
都話自己要生存,養唔起創傻。
就算 AL 頂薪,一年都不過係六十七萬左右,唔夠果位大老細嘅零頭,
其他人工更低嘅,又點解仲要容忍創傻?

CO/AL 一開聲,A 記唔派更係創傻,
一般黎講呢,毫無難度。

不過呢,A 記又鬼掩眼咁,同佢簽左「長工合約」,
可能都要保證佢毎月有幾多個鐘之類。
而且呢,A記肯咁俾個「長工」合約創傻,
我估呢,其實 A 記都問過 HKC 6/F 啲 CO/AL,
創傻可唔可以「長返」佢依家呢個位。

所以呢,如果 HKC 6/F 啲老細,
依家又話創傻「唔L得」,咁 A 記又好難做。
所以呢,依家搞 L 到又投訴又警告又乜又 7 咁,
我估啦,似乎就係呢,A 記都會詐形:
又係你話佢 OK,我地先派俾呢位「強者」俾你地,
你地依家又話唔 X 要,咁我地俾左個「長工合約」佢,就係為你地依家呢個位。
你要地唔用佢,即係要我地炒 L 左佢,咁要啲「證據」囉。

當然,果邊都有人話,A 記有啲「高層」都想大事化少咁。
但係呢,依家搞 L 到神憎鬼厭咁,仲化乜 L 嘢少。

吊,幫條 L 咩。
早期佢埋位,都仲話啲 CO 會同佢吹下水,點考 ACO 之類乜乜77,
即係呢,A 記又好,長工 ACO/CO/AL 都好,
乖乖咁做個準時返工,交到功課,唔好爆鑊嘅 SBLA,
其實一定會錫 L 到佢燶。
無計啦,大家都知,SBLA 人工咁 X 低,
但做啲嘢,有時又好似同 ACO 差不多,
咁好洗好用,又點可以唔珍惜呢?

最後,「追逐黃」大老細話 A 記食人血。
我只想講嘅係,A 記已經算係最有良心果間,
佢有幾年,就係唔肯「出個低價」,所以先失標!
佢老味之前有幾年,啲卜街落標,真係睇 L 住最低工資黎落,
啲 SBLA 就算做左十年,都夠 L 膽俾「最低工資」,五毛都無得多!
果幾年啊,正常少少嘅 SBLA 都走 9 哂!簡直就係惡夢!
後來,終於有間頂唔 L 順執埋笠,
咁康記先大條道理,唔再「價低者得」,
咁 A 記先返到黎。

所以呢,A 記回歸,連創傻呢啲水平,都拎到 $50時薪,
每個月隨時仲有三兩百「獎金」之類,佢真係好 L 好命!

ps. 歡迎轉載。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]