• 瀏覽: 18,527
  • 回覆: 108
可以事前用電腦同手機自己開zoom黎連下先,我zoom interview都係咁,試下就萬無一失

回覆 引用 TOP

出去穩噠地方in

電腦無鏡頭,用手機zoom interview 得唔得呢?

引用:
原帖由 Eric_So_2730333 於 2021-2-12 04:04 AM 發表

just an another software for VC
咩係VC?

引用:
原帖由 萬家野生的信箱 於 2021-2-13 07:19 AM 發表

電腦無鏡頭,用手機zoom interview 得唔得呢?
我電腦有鏡頭,搵friend試左zoom,佢話我屋企好多背景嘅聲,好嘈。已經熄曬風扇,但仲係有啲聲,壞疑係部腦嘅風扇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前來奇蝦蟆 於 2021-2-12 12:50 PM 發表

出去穩噠地方in
我都搵緊邊度又舒適 又唔會咁緊張

回覆 引用 TOP

haha, 記得著成套suit

建議你可以試下用XSPLIT,佢可以幫你設定你背景的畫面。

E commerce, 都好

回覆 引用 TOP

預先set好個zoom background, 自己預先開個zoom account同朋友試吓VC (video conference)先!

引用:
原帖由 kevinlammm 於 2021-2-11 12:44 PM 發表

無喇喇頭先電話響, 約過左新年, 下星期Zoom見工
聽完個電話有啲緊張, 我未試過Zoom...
難得send左成幾十份CV, 終於有HR打返比我
因為未試過網上interview,
係咪同平時video call, facetime差唔多???
有咩要特別注意

點解唔過左新年先約我, 依家個心羅羅攣....
唔好太緊張放鬆心情......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kevinlammm 於 2021-2-11 07:57 PM 發表

Customer Service Officer (Ecommerce)
人工高唔高呀?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]