• 瀏覽: 18,527
  • 回覆: 108
引用:
原帖由 雞仔餅乾 於 2021-2-16 12:22 PM 發表

我覺得最重要是執正啲你個樣 Facetime見工已經隔住個Mon 冇得親身感受你係一個點嘅人 就要執得自己外表Smart一點 至少要Gel頭/女的要化個淡妝 精精神神
有d人gel左頭仲柒過唔gel個時。唔係人人都gel得好睇,如果少頭髮仲gel既話仲覺得少頭髮。

引用:
原帖由 傑豬仔 於 2021-2-16 10:25 PM 發表

宜家係in個人,唔係in個境呀!
揀咩環境in, 可反映到樓主重唔重視interview

希望幫到你啦, good luck!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kevinlammm 於 2021-2-16 09:26 PM 發表

呢個正呀
希望幫到你啦, good luck!

回覆 引用 TOP

3點就見工 我心跳到160😤😤😤😤
有啲刺激湧上個腦到!

引用:
原帖由 frozenaurora 於 2021-2-16 10:31 PM 發表

揀咩環境in, 可反映到樓主重唔重視interview
我揀左個background係家居style一定唔會開貓貓filter

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 傑豬仔 於 2021-2-16 10:19 PM 發表

記得下身要著褲。
岩岩落街買m記 已著牛仔褲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 傑豬仔 於 2021-2-16 10:28 PM 發表

有d人gel左頭仲柒過唔gel個時。唔係人人都gel得好睇,如果少頭髮仲gel既話仲覺得少頭髮。
有gel 頭,希望HR姐姐會鍾意町田啟太,我照住咁gel

引用:
原帖由 kevinlammm 於 2021-2-17 01:46 PM 發表

3點就見工 我心跳到160😤😤😤😤
有啲刺激湧上個腦到!
記住唔好扯旗。

引用:
原帖由 傑豬仔 於 2021-2-17 03:16 PM 發表

記住唔好扯旗。
唔知樓主見工見成點

引用:
原帖由 kevinlammm 於 2021-2-11 12:44 PM 發表

無喇喇頭先電話響, 約過左新年, 下星期Zoom見工
聽完個電話有啲緊張, 我未試過Zoom...
難得send左成幾十份CV, 終於有HR打返比我
因為未試過網上interview,
係咪同平時video call, facetime差唔多???
有咩要特別注意

點解唔過左新年先約我, 依家個心羅羅攣....
樓主見左工未???
zoom有冇唔小心比人見到你衣衫不整

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kevinlammm 於 2021-2-17 01:48 PM 發表

有gel 頭,希望HR姐姐會鍾意町田啟太,我照住咁gel
HR姐姐可能愛韓仔

引用:
原帖由 kevinlammm 於 2021-2-11 12:44 PM 發表

無喇喇頭先電話響, 約過左新年, 下星期Zoom見工
聽完個電話有啲緊張, 我未試過Zoom...
難得send左成幾十份CV, 終於有HR打返比我
因為未試過網上interview,
係咪同平時video call, facetime差唔多???
有咩要特別注意

點解唔過左新年先約我, 依家個心羅羅攣....
平常心面對,愈緊張愈衰

回覆 引用 TOP

見成點

鋤禾日當午,上課仿真辛苦,一本小破書,一坐一下午
過完年見工仲好啦, 祝順利!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]