• 瀏覽: 18,527
  • 回覆: 108
zoom見工依家好平常,唔好太緊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 傑豬仔 於 2021-2-17 03:16 PM 發表

記住唔好扯旗。
下半身見唔到架

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 元朗歌神 於 2021-2-17 03:56 PM 發表

唔知樓主見工見成點
四點幾見完啦 😌 原來HR姐姐比我更唔識用Zoom成日窒下窒下,我仲pro過佢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Perxo 於 2021-2-17 04:22 PM 發表

HR姐姐可能愛韓仔
可能愛姜濤

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Neva 於 2021-2-17 04:23 PM 發表

見成點
我見完啦 我食埋個飯update下大家! 估唔到依家見工問啲問題都幾奇怪

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 心慌慌亂 於 2021-2-17 04:24 PM 發表

過完年見工仲好啦, 祝順利!
多謝晒 有你地支持 真係好!

引用:
原帖由 kevinlammm 於 2021-2-17 07:23 PM 發表

多謝晒 有你地支持 真係好!
見成點?

根本就係嘥氣,因為zoom完可能又要見真人

引用:
原帖由 心慌慌亂 於 2021-2-18 10:59 AM 發表

見成點?
收到2nd in 電話!!! 多謝大家,好彩有你地提下我 今個星期四去office見部門主管

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-2-18 10:19 PM 發表

根本就係嘥氣,因為zoom完可能又要見真人
神預測,真係! 超開心,終於有回音

回覆 引用 TOP

下身唔好唔著褲

講返上星期個zoom interview,一開始我見到HR姐姐低抄自己,好顯肥,我就即刻放心好多,知佢絕對唔係戰鬥型人格,樸實不做作。

正所謂贏人先要贏武器,我課左少少金係呢個interview。為左睇落精神啲,我就開左盞檯燈幫自己打一打燈,等個樣精神啲!為左可以專心聽到HR姐姐問問題,見新年流流慶一慶祝,就買左個airPod  pro獎勵下自己預祝見工成功

一開波,HR姐姐就問左我以下問題:

1.  叫我自我介紹,工作要求喜好咁
2.  問疫情對我生活、工作嘅影響
3.  過往工作嘅困難
4.  同事/上司間工作間嘅經驗
5.  將來工作嘅打算
6.  處理投訴嘅手法
7.  比左啲情境題去做反應測試
8.  對現有工作有咩不滿(呢條係咪真心話大測試)
9.  有無咩問題想問返佢

最可疑係佢問我點睇OT工作,因為係屋企interview ,原來感覺係無去人地公司咁緊張! 所以好順利過左第一間

引用:
原帖由 ipask2 於 2021-2-22 03:44 PM 發表

下身唔好唔著褲
你話2nd in去人地office 個陣?

引用:
原帖由 kevinlammm 於 2021-2-22 03:52 PM 發表

講返上星期個zoom interview,一開始我見到HR姐姐低抄自己,好顯肥,我就即刻放心好多,知佢絕對唔係戰鬥型人格,樸實不做作。

正所謂贏人先要贏武器,我課左少少金係呢個interview。為左睇落精神啲,我就開左盞檯燈幫自己打一打燈,等個樣精神啲!為左可以專心聽到HR姐姐問問題,見新年流流慶一慶祝,就買左個airPod  pro獎勵下自己預祝見工成功

一開波,HR姐姐就問左我以下問 ...
咁多問題??? 見左幾耐??

恭喜晒! 祝你搵到好工

有了你,我迷失了自我
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]