• 瀏覽: 13,625
  • 回覆: 175
  • 追帖: 2
唔該十大勁歌變返真係十首,星夢幫解散,真係hit 歌先入選,singal wong,袁木呢d拍劇唔好唱歌
勁歌金曲live 黃金時間播

仲有無?

熱賣及精選
就算四大歸位,借問你又識得幾多個歌手?

湖海洗我胸襟,河山飄我影蹤,雲彩揮去卻不去,人生休說苦痛。
引用:
原帖由 湖海洗我胸襟 於 2021-2-14 11:10 PM 發表

就算四大歸位,借問你又識得幾多個歌手?
x2

singal wong's songs are not bad

https://www.youtube.com/watch?v=I0kgjKFF-YU

agreed with 變返真係十首, 真係hit 歌先入選

真係只可得十首 每個獎得一個 吾好亂9加設新奬 吾好分豬肉 咁就好啦

回覆 引用 TOP

TVB唔好再有兩個”最”嘅獎喇!唔該!

引用:
原帖由 orabuln 於 2021-2-14 11:45 PM 發表

TVB唔好再有兩個”最”嘅獎喇!唔該!
cctvb聽黨話、跟黨走;『沒有最好』~

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 airhei 於 2021-2-14 10:46 PM 發表

唔該十大勁歌變返真係十首,星夢幫解散,真係hit 歌先入選,singal wong,袁木呢d拍劇唔好唱歌
勁歌金曲live 黃金時間播

仲有無?
唱片公司歸位又如何?你明唔明而家香港樂壇衰乜?係無人作曲呀!
你自己諗下,幾多年未聽過一首快歌?如果有人作曲叻,四大唔使歸位都得

不過其實都好難,好多pattern都用過晒,你作到一首全新快歌都幾難,如果有D小段同之前D歌似,一陣又話你抄歌....

支持警察嚴正執法!
乜四大D歌好好聽咩, 四大規模實力及不上星夢.

唔想見到林二汶

引用:
原帖由 SmallFish630 於 2021-2-15 12:28 AM 發表

唔想見到林二汶
bingo

回覆 引用 TOP

現實決定一切
冇tvb就冇四大
四大已經冇市場

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-2-15 12:22 AM 發表

你淨係睇tvb更係唔識啦, 多d歌手玩起碼認受性高, aga, gin lee , 牙齒,姜餅,柏宇,dear jane, rubband band.  呢班係出面真係紅緊,勁歌起碼佔一首金曲

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-2-15 12:22 AM 發表

exactly

不如重播返咁多年嘅十大算啦,冇樂壇唔洗死,咪聽番D舊歌囉,冇問題㗎。

回覆 引用 TOP

仲以為你話揾番四大天王出嚟

主題標籤 #勁歌金曲
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]