• 瀏覽: 1,127
  • 回覆: 10
  • 追帖: 1
請問大家有冇呢個病既資訊可以交流?
事源一星期前找了一個乳房專科睇,佢即時轉介我媽媽照3D及PET。今日收到化驗所3D造影、超聲波、抽針報告,確診「NOS浸潤性導管癌」,亦check到淋巴有5粒(0.15cm-1.3cm),因未收到PET掃瞄報告,所以未知擴散情況。
目前諗到收齊報告後先聽聽乳房專科建議,再睇一個腫瘤科。請問大家有冇腫瘤科醫生介紹?

熱賣及精選
可去香港綜合腫瘤中心睇,係中環,個度有好多個腫瘤科醫生揀。

引用:
原帖由 trytry 於 2021-2-15 10:15 PM 發表

可去香港綜合腫瘤中心睇,係中環,個度有好多個腫瘤科醫生揀。
黃x珊女醫生

樓主最好貨比三家,因為乳癌嘅誤診率算高

回覆 引用 TOP

吾該晒三位意見。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bananalulu 於 2021-2-16 02:20 PM 發表

黃x珊女醫生
我媽咪都係睇佢, 好NICE講得好詳細

引用:
原帖由 VNSM13 於 2021-2-17 11:46 AM 發表

我媽咪都係睇佢, 好NICE講得好詳細
是的
唔明解釋到你明
有醫德

回覆 引用 TOP

你講得啱, 真係唔明講到你明, 同埋收費合理

回覆 引用 TOP

謝謝你地呀!🙏🏻當收到PET報告後就會book時間!

回覆 引用 TOP

可以加入 Facebook 群組,有好多同路人分享資訊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 耀西yoshi 於 2021-2-15 01:17 PM 發表

請問大家有冇呢個病既資訊可以交流?
事源一星期前找了一個乳房專科睇,佢即時轉介我媽媽照3D及PET。今日收到化驗所3D造影、超聲波、抽針報告,確診「NOS浸潤性導管癌」,亦check到淋巴有5粒(0.15cm-1.3cm),因未收到PET掃瞄報告,所以未知擴散情況。
目前諗到收齊報告後先聽聽乳房專科建議,再睇一個腫瘤科。請問大家有冇腫瘤科醫生介紹?
介唔介意講是那位乳房專科醫生?

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]