• 瀏覽: 2,336
  • 回覆: 17
咁大件事,點解某某唔出post嘅?(註:現有頻道會傳送至十一月三十日)
https://www.ofca.gov.hk/tc/consu ... channels/index.html

二零二一年四月一日起,以下數碼電視節目台將使用以下新的數碼地面電視頻道傳送:

• 港台電視 31、港台電視 32 和港台電視 33將使用特高頻(UHF)頻道27 (即518 – 526 兆赫)

• 翡翠台 81、ViuTVsix 96 和 ViuTV 99將使用UHF頻道37(即598 – 606兆赫)

「用三叔機,批鬥雙親,老作亂屈,滿腦淫穢,無料扮四條,視人命於無物」鄉土磚家的上等人標準。

原來痴痴呆呆坐埋一齊係真的。 :D
熱賣及精選
引用:
原帖由 woltif 於 2021-2-16 01:55 PM 發表

咁大件事,點解某某唔出post嘅?(註:現有頻道會傳送至十一月三十日)
https://www.ofca.gov.hk/tc/consumer_focus/tv_broadcasting/migration_of_dtt_programme_channels/index.html

二零二一年四月一日起,以下數碼電視節目台將使用以下新的數碼地面電視頻道傳送:

• 港台電視 31 ...
高清/ 數碼區咪出咗 post. 囉

引用:
原帖由 S.K 於 2021-2-16 02:12 PM 發表

高清/ 數碼區咪出咗 post. 囉
呢度冇丫嘛!

「用三叔機,批鬥雙親,老作亂屈,滿腦淫穢,無料扮四條,視人命於無物」鄉土磚家的上等人標準。

引用:
原帖由 woltif 於 2021-2-16 02:19 PM 發表

呢度冇丫嘛!
仲要係某某唔一馬當先鋪呢d 堅料

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 woltif 於 2021-2-16 01:55 PM 發表

https://www.ofca.gov.hk/tc/consumer_focus/tv_broadcasting/migration_of_dtt_programme_channels/index.html

• 港台電視 31 ...
關注吓啲公公婆婆仲未換電視和機頂盒,而冇電視睇好過啦,佢哋唔識得填表申請政府資助。連僅有娛樂都冇埋。仲有班唔識得中英文嘅南亞裔人士。啲泛民區議員又唔做嘢(幫手填表),當選後影都未見過。

保持中立,不予置評 以和為貴,事緩則圓
鼎力支持亞洲電視,是香港第一間電視台,全球首間華語電視台!
我們要戒邪淫、反邪淫!https://www.facebook.com/Jiexieyin0/
引用:
原帖由 秦二世祖 於 2021-3-2 03:57 PM 發表

關注吓啲公公婆婆仲未換電視和機頂盒,而冇電視睇好過啦,佢哋唔識得填表申請政府資助。連僅有娛樂都冇埋。仲有班唔識得中英文嘅南亞裔人士。啲泛民區議員又唔做嘢(幫手填表),當選後影都未見過。
就算泛民唔做嘢,難道你唔識叫佢地搵建制派?呢個世界有樣嘢叫分區委員會呀!
咁耐冇見,唔好整埋啲咁低智的post啦!

引用:
原帖由 秦二世祖 於 2021-3-2 15:57 發表

乜年代?

而家係2021 5G年代!

邊有人未換電視!

早自2019年2月,已經不斷宣傳!

2月 阿姆斯特丹自1637後 成歐洲金融中心
J5 222知識財富全分途5周年!
B仔自然教室 「心繫自然」出行!

3月 荷蘭鬱金香盛開
傷港賤台撤出tvb + 世界觀1周年!
場場買荷蘭 晚晚食大餐!
引用:
原帖由 woltif 於 2021-3-2 18:39 發表

就算泛民唔做嘢,難道你唔識叫佢地搵建制派?呢個世界有樣嘢叫分區委員會呀!
咁耐冇見,唔好整埋啲咁低智的post啦!
絕世靚抽!

而家係2021!

邊有人未升數碼電視!

3月 荷蘭鬱金香盛開

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 秦二世祖 於 2021-3-2 03:57 PM 發表

街坊也可以找建制派立法會議員和社區主任幫忙,不用找泛民區議員了,他們有部份已經被捕及還押監房看管,不能保釋及面臨被取消區議員資格。

引用:
原帖由 theharbourside 於 2021-3-3 12:14 PM 發表

街坊也可以找建制派立法會議員和社區主任幫忙,不用找泛民區議員了,他們有部份已經被捕及還押監房看管,不能保釋及面臨被取消區議員資格。
原來如此

我們要戒邪淫、反邪淫!https://www.facebook.com/Jiexieyin0/

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 2020biden53 於 2021-3-2 10:37 PM 發表

乜年代?

而家係2021 5G年代!

邊有人未換電視!

早自2019年2月,已經不斷宣傳!
你不識民間疾苦。
商務及經濟發展局指,去年10月的調查發現有約2.2%住戶(約5.8萬戶)仍然使用模擬電視,當中不足一成因經濟原因而尚未轉看數碼電視。

引用:
原帖由 秦二世祖 於 2021-3-3 11:08 PM 發表

你不識民間疾苦。
商務及經濟發展局指,去年10月的調查發現有約2.2%住戶(約5.8萬戶)仍然使用模擬電視,當中不足一成因經濟原因而尚未轉看數碼電視。
唔好轉方向喇,
你睇返你開首講乜先啦。

引用:
原帖由 woltif 於 2021-3-3 23:44 發表

唔好轉方向喇,
你睇返你開首講乜先啦。
絕世靚抽!

而家係2021!

模擬台冇可能開返!

仲講開返模擬!

3月 荷蘭鬱金香盛開

回覆 引用 TOP

37 係以前亞記擁有嘅單頻網頻道。

好地地,唔知為乜要轉頻道呢?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]