• 瀏覽: 2,193
  • 回覆: 13
爸爸確診T淋巴癌4期,身體多處地方都有,今日公立醫院打來話有2個治療方案,第1個傳統治療,第2個試新藥,爸爸71歲,長期病患(糖尿病),3年前已患淋巴癌2期,採用傳統治療方案。請問各位應該點揀好?

熱賣及精選
有沒有打算揾個私家醫生, 聽下SECOND OPINION?

引用:
原帖由 ImNothing 於 2021-2-17 09:20 AM 發表

有沒有打算揾個私家醫生, 聽下SECOND OPINION?
爸爸吾肯去😓

引用:
原帖由 出入會水果 於 2021-2-16 09:50 PM 發表

爸爸確診T淋巴癌4期,身體多處地方都有,今日公立醫院打來話有2個治療方案,第1個傳統治療,第2個試新藥,爸爸71歲,長期病患(糖尿病),3年前已患淋巴癌2期,採用傳統治療方案。請問各位應該點揀好?
請問有乜病徵?占發現?

引用:
原帖由 出入會水果 於 2021-2-16 09:50 PM 發表

我都係T細胞淋巴癌三期,2020年四月開始化療,六針後,九月做血幹移植,而家OK,一切交比醫生,加油

引用:
原帖由 wongflower 於 2021-2-20 09:40 PM 發表

請問有乜病徵?占發現?
無病徵,照pet  ct

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fatleung 於 2021-2-22 01:40 AM 發表

我都係T細胞淋巴癌三期,2020年四月開始化療,六針後,九月做血幹移植,而家OK,一切交比醫生,加油
請問你係用傳統治療?

引用:
原帖由 出入會水果 於 2021-2-24 01:23 PM 發表

請問你係用傳統治療?
用 crop,化療,因唔中 標靶,六次化療後,用血幹細胞移植作 鞏固治療, 我都唔知係唔係傳統治療

引用:
原帖由 出入會水果 於 2021-2-17 09:46 PM 發表

爸爸吾肯去😓
點解唔想去?

可分享有科學根據的健康資訊, 家人二次癌症治療時發現的. 不論你是頑疾, 慢性疾病 定長期病患. 給自己機會了解多些. 對解開目前困境, 可能有幫助呢? 請跟我聯絡.
引用:
原帖由 stptn 於 2021-2-25 11:50 PM 發表

點解唔想去?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fatleung 於 2021-2-24 03:44 PM 發表

用 crop,化療,因唔中 標靶,六次化療後,用血幹細胞移植作 鞏固治療, 我都唔知係唔係傳統治療
爸爸可以用標靶加化療,無新藥岩佢,請問你化療後有咩副作用?

引用:
原帖由 出入會水果 於 2021-3-1 12:00 AM 發表

爸爸可以用標靶加化療,無新藥岩佢,請問你化療後有咩副作用?
冇乜特別辛苦,係甩頭髮,我剃光費可煩,反而移植住了21日單人房,出院幾天就細菌入血,感染了敗血病,可能真係免疫力低,化療期間最緊要均衡飲食注意個人衛生,我而家頭髮已經返返出嚟喇,所以不用太擔心!

引用:
原帖由 fatleung 於 2021-3-1 08:58 PM 發表

冇乜特別辛苦,係甩頭髮,我剃光費可煩,反而移植住了21日單人房,出院幾天就細菌入血,感染了敗血病,可能真係免疫力低,化療期間最緊要均衡飲食注意個人衛生,我而家頭髮已經返返出嚟喇,所以不用太擔心!
好的,謝謝
祝你身體健康,生活愉快

引用:
原帖由 出入會水果 於 2021-3-2 11:55 PM 發表

好的,謝謝
祝你身體健康,生活愉快
Thanks

回覆 引用 TOP

主題標籤 #糖尿病
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]