• 瀏覽: 1,362
  • 回覆: 14
唔計前鋒 , 唔計中場 , 只講後防 同當時比 真係天差之別 2010/11球季巴塞歐冠同西甲只輸左3場波 (好榮幸有場係輸比阿仙奴) 歐冠決賽對住紅魔鬼根本就係玩 下半場發一發力兩隊根本無得打  對住皇馬雖然西班牙盃決賽輸左 不過歐冠同西甲四場波都無輸過

靠的是什麼 ? 靠的是強勁的後防 雖然老隊長PUYOL已後備 細米傷左大半季 但碧基個時真係勁 仲有馬斯查蘭奴 , 超勁兩閘同VV

睇返現在條後防 碧基都成34  烏迪迪就成日傷  迪朗格勒算係比較好 不過同一線雲迪克 以前拉莫斯真係有點距離囉  兩閘講都唔想講  呢幾年巴塞買左太多水貨後衛 Semedo Todibo marlon ......

附件

960.jpg(131.63 KB)

2021-2-17 05:30 PM

960.jpg(131.63 KB)

2021-2-17 05:30 PM

呢張相,前中後都好勁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 藍斯貝利 於 2021-2-17 05:30 PM 發表

唔計前鋒 , 唔計中場 , 只講後防 同當時比 真係天差之別 2010/11球季巴塞歐冠同西甲只輸左3場波 (好榮幸有場係輸比阿仙奴) 歐冠決賽對住紅魔鬼根本就係玩 下半場發一發力兩隊根本無得打  對住皇馬雖然西班牙盃決賽輸左 不過歐冠同西甲四場波都無輸過

靠的是什麼 ? 靠的是強勁的後防 雖然老隊長PUYOL已後備 細米傷左大半季 但碧基個時真係勁 仲有馬斯查蘭奴 , 超勁兩閘同VV
...
09巴塞史上最強、
歷史上球會國家隊
冇一隊可以打嬴巴塞
有今生無奈細

回覆 引用 TOP

明白晒 即係成敗決定於後防 巴塞如果將d錢投資去後防 而唔係每年用十幾億港紙俾梅西 巴塞應該會好好多?

引用:
原帖由 疑似球皇 於 2021-2-17 07:52 PM 發表

明白晒 即係成敗決定於後防 巴塞如果將d錢投資去後防 而唔係用十幾億港紙俾梅西 巴塞應該會好好多?
直接唔要眼神防守嘅梅西已經勁好多

梅西:
就這樣被你(C朗)征服 切斷了所有去路
我的心情是羞家 我的決定是糊塗
就這樣被你(C朗)征服 認同你最好的GOAT
我的劇情已落幕 我的愛恨已入土
發覺香土美吹好多對頭人,打一場屎波比唔同人開成十幾個帖來串

引用:
原帖由 k1l 於 2021-2-17 08:15 PM 發表

發覺香土美吹好多對頭人,打一場屎波比唔同人開成十幾個帖來串
巴塞仇家太多
贏唔緊要
但太多黑哨次次都(咁岩)係巴塞得益

引用:
原帖由 辣雞西聞 於 2021-2-17 20:18 發表

巴塞仇家太多
贏唔緊要
但太多黑哨次次都(咁岩)係巴塞得益
唔係點做   地上最矛

引用:
原帖由 k1l 於 2021-2-17 08:25 PM 發表

唔係點做   地上最矛
數來數去
好似真係得拜仁無比巴塞搞過
畢竟拜仁真係太強大

後防立立亂,都不是今季始

回覆 引用 TOP

利物浦早兩季兩大盃, 都系基於龍門/中堅, 再延伸左右閘可放心助攻.
加上中場防守做第一守衛網, 唔贏都輸少D.

回覆 引用 TOP

2009 UCL final:

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2021-2-17 08:01 PM 發表

直接唔要眼神防守嘅梅西已經勁好多

回覆 引用 TOP

巴塞防守長期打小個,對後防體能要求極高

回覆 引用 TOP

沙維真心勁!

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]