• 瀏覽: 1,964
  • 回覆: 20
熱賣及精選
記得帶埋一姐走

終於唔洗睇星夢頒獎典禮!樂迷比佢地嘈質左超過五年了

引用:
原帖由 sunmaru 於 2021-2-18 03:51 PM 發表

終於唔洗睇星夢頒獎典禮!樂迷比佢地嘈質左超過五年了
終於唔洗睇星夢頒獎典禮!樂迷比佢地嘈質左超過五年了 x 2

華星及星夢都係同無線有一定關係嘅唱片公司, 點解華星會成功、而星夢就落得被樂迷厭惡嘅下場?主因就係歌手嘅實力問題!例如就以某啲女聲嚟講, 致命缺點係:無氣!一上到高音就全面假聲, 聲質表達虛浮濛瀧⋯ 話就話係個人風格 (一種掩飾功力不足嘅籍口), 但首首都係咁、從未表現過到位嘅高音, 講到尾都係唱功不足, 點會掂?

引用:
原帖由 傲龍.未展 於 2021-2-18 04:26 PM 發表

終於唔洗睇星夢頒獎典禮!樂迷比佢地嘈質左超過五年了 x 2

華星及星夢都係同無線有一定關係嘅唱片公司, 點解華星會成功、而星夢就落得被樂迷厭惡嘅下場?主因就係歌手嘅實力問題!例如就以某啲女聲嚟講, 致命缺點係:無氣!一上到高音就全面假聲, 聲質表達虛浮濛瀧⋯ 話就話係個人風格 (一種掩飾功力不足嘅籍口), 但首首都係咁、從未表現過到位嘅高音, 講到尾都係唱功不足, 點會掂?
以前華聲雖說同無綫有一定關係,但其他唱片公司一樣有機會,更加不會是一間玩哂,相比而家,金曲已經加到20首仲要比其中15首星夢,即係自己人就咩人都有,其他公司既,點努力都係冇用,咁究竟係幫緊定係謀殺緊樂壇,大家心知!

引用:
原帖由 tracylovesmingy 於 2021-2-18 03:28 PM 發表

記得帶埋一姐走
yes, 請帶走埋二姐憶蓮接班人+ 阿flirt 唔該

引用:
原帖由 tracylovesmingy 於 2021-2-18 03:28 PM 發表

記得帶埋一姐走
歌𥚃歌外、面相形像 均獨孤一味:Sell苦情!財神見到都掉頭走,點會成功?

翻雲覆雨

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hellobuybuy 於 2021-2-18 06:12 PM 發表

yes, 請帶走埋二姐憶蓮接班人+ 阿flirt 唔該
最好帶孝子走

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 傲龍.未展 於 2021-2-18 07:49 PM 發表

歌𥚃歌外、面相形像 均獨孤一味:Sell苦情!財神見到都掉頭走,點會成功?
起初幾鍾意佢,覺得呢個女仔幾識講野,佢自己作的歌都好聽,但後來一味sell苦情,公司資源分配又不均,加埋佢ig唔啱聽的留言會block 人就開始好憎佢

回覆 引用 TOP

好事

輸到冇晒自信

回覆 引用 TOP

支持

回覆 引用 TOP

傲龍未展分釋得好詳盡👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

回覆 引用 TOP

傲龍未展 :
         你對(鄧智偉)的睇法是? 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sunmaru 於 2021-2-18 06:00 PM 發表

以前華聲雖說同無綫有一定關係,但其他唱片公司一樣有機會,更加不會是一間玩哂,相比而家,金曲已經加到20首仲要比其中15首星夢,即係自己人就咩人都有,其他公司既,點努力都係冇用,咁究竟係幫緊定係謀殺緊樂壇,大家心知!
香港個個頒獎禮都係咁,同你friend就頒比你,咁攪法仲何來公信力⋯

回覆 引用 TOP

主題標籤 #曾志偉
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]