• 瀏覽: 593
  • 回覆: 12
  • 追帖: 1
大陸又唔係唔開放畀tvb,咁大個市場唔進取  繼續思想守舊, 唔係要大陸口味, 係要超前內地口味, 你嘅對手唔係ViuTV 係內地市場

總之五毛同黃絲一類人 中國做既事五毛就話好好好 ,美國做嘅事黃絲就話好好好
熱賣及精選
引用:
原帖由 用人1 於 2021-2-18 05:36 PM 發表

內地人都好鍾意睇TVB啲劇
其實舊劇係可以拍, 潮流興電腦特技效果  行軍打仗通通科幻化 , 楚國驕雄等等好多都可以重柏 , 將佢哋拍到 猿人爭霸效果

總之五毛同黃絲一類人 中國做既事五毛就話好好好 ,美國做嘅事黃絲就話好好好
tbb劇係大陸全部都上唔到電視台

引用:
原帖由 K.H_WONG 於 2021-2-18 06:05 PM 發表

tbb劇係大陸全部都上唔到電視台
因為tvb大陸沒有電視台?

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2021-2-18 06:10 PM 發表

因為tvb大陸沒有電視台?
因為阿爺話tbb係境外台

引用:
原帖由 K.H_WONG 於 2021-2-18 06:16 PM 發表

因為阿爺話tbb係境外台
口講就自己人 實情就境外人

引用:
原帖由 用人1 於 2021-2-18 06:47 PM 發表

如果TVB開家務戰場你點睇
家務戰爭是乜東西?

有大陸市場要番幾多都可以,唔喺食晒個餅,分少少都掂啦!

引用:
原帖由 kk2964 於 2021-2-18 19:40 發表

有大陸市場要番幾多都可以,唔喺食晒個餅,分少少都掂啦!
TBB能夠攞到廣東省市場都夠做

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]