• 瀏覽: 21,480
  • 回覆: 180
本主題由 Will-Jai 於 2021-2-20 08:55 PM 移動
引用:
原帖由 信的戀人 於 2021-2-19 11:35 AM 發表

同呢位同事都好好傾,因為立場都相似...
佢3X左右,有2個小朋友,都未返幼稚園...
佢做IT manager 月薪我諗4萬以上?
佢老婆HR manager 唔同公司,但都好似好高人工既

跟住佢呢排話想為左小朋友,想移民去加拿大...
佢話中國同香港既教育都太政治,想小朋友唔好政治行先
係香港就怕又革命又咩就唔好啦
中國既教育就太多愛國 ...
點解你哋啲文宣,永遠都要錯別字㗎

熱賣及精選
引用:
原帖由 信的戀人 於 19-2-2021 11:35 AM 發表

呃佢話老闆將會裁員,有肥雞餐,白己走乜都冇,叫佢等多一、兩年

籃屍弱智在成日以為捉到人錯字就可以抬高自己
第一幅,suport HK from Bali. U know where the fuck is Bali, dumbasses? Lol
第二幅,街邊掃街阿嬸都知係錯,好明顯係特登想加個無字
廢柴幾時先識用下腦?

井底之蛙, Canada is boring? What the hell do you know?

引用:
原帖由 信的戀人 於 19-2-2021 11:35 發表

早啲去霸位,
好工容易揾,
外賣系筍工唔使交稅.

香港人要團結💪只有殺滅所有曱甴黃屍香港才可重光,香港人加油😁

我地中國人應該留係大灣區抓緊機會
移民去外國就係漢奸走狗賣國賊
你同事係藍皮黃心曱甴
我係你聽日就同佢反面

回想1997年, 我所有的大學同學都移民去了加拿大,澳大利亞.......只有我留在香港.....5〜6年後,所有人都回來了.......別管它啦 

Intel Xeon L5420 @ 2.50GHz Harpertown Quad Core 12MB Level 2 Cache, Windows 10 x64 Pro, 2x4GB DDR3, ATI 7770 Graphics.

連分辨黃畜都唔識 你2個都移民走啦 咪扮藍啦

有政府,有政府不怕🤣🤣🤣
呢張相完全係呢度啲廢物既寫照,頭腦簡單,以為乃阿爺屎眼就有運行,下埸....

附件

651294A0-C38A-4E36-8801-502C3E6F5372.jpeg(93.29 KB)

2021-2-19 11:14 PM

引用:
原帖由 信的戀人 於 2021-2-19 11:35 AM 發表

話俾佢聽好多曱甴都去緊加拿大

引用:
原帖由 信的戀人 於 2021-2-19 02:39 PM 發表

加拿大好悶的
我都係希望佢開心
悶? 呢度大把師兄係加拿大人,你咪喺度狗噏啦。 去日本祭祖你就叻。

引用:

其實我想問下...如果外國沒政治教育..咁果D運動員又點會識唱國歌?? 唔通每次參與國際比賽前先去背國歌?? 你米搞笑啦...點睇都覺得你似講緊反話多過想叫你同事唔好移民..

引用:

班高宮令道仔女都放洋加不同國藉,唔好做屎棍友搞史棍巴

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]