• 瀏覽: 21,082
  • 回覆: 176
本主題由 Will-Jai 於 2021-2-20 08:55 PM 移動
人地鐘意去邊咪去囉

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
加拿大小朋友讀書的確比香港開心,問題是大人收入一定沒有香港咁多幾會。如果只係想生活環境好,又不介意做任何工作,加拿大係幾好。岐視就一有,土生土長的香港人二代工作幾會上都會比白人差,但都好過拉丁。老細鐘意你勤力,但同事上師就唔like, 之後如何,你明的。

回覆 引用 TOP

樓主好多事

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 信的戀人 於 2021-2-19 11:35 AM 發表

同呢位同事都好好傾,因為立場都相似...
佢3X左右,有2個小朋友,都未返幼稚園...
佢做IT manager 月薪我諗4萬以上?
佢老婆HR manager 唔同公司,但都好似好高人工既

跟住佢呢排話想為左小朋友,想移民去加拿大...
佢話中國同香港既教育都太政治,想小朋友唔好政治行先
係香港就怕又革命又咩就唔好啦
中國既教育就太多愛國 ...
你想誤人子弟?

皇國興廢在此一戰
各員一層奮勵努力

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 信的戀人 於 2021-2-19 11:35 AM 發表

話比佢知加拿大艱難大呀

回覆 引用 TOP

首先仔女要出國讀書點解老豆老母要移民?即係本身係自己想走,唔好搵藉口係細路度

不要美金,只愛黃金 !!

回覆 引用 TOP

中國好多愛國政治??系內地生活過?還是覺得外國都係教國民反自己國家?全世界最政治就系台灣架啦,依家畀香港爬緊頭……

回覆 引用 TOP

人家無自由?

回覆 引用 TOP

😳😳邊個話比佢知加拿大唔政治既,加拿大🇨🇦政治正確到傻,正常香港人都係務實唸搵食既多,去到個邊絕對唔適應

回覆 引用 TOP

引用:

去溝淡班黃人,令黃人成全世界過街老鼠,絕對係好事

回覆 引用 TOP

引用:

加拿大冇國教? 入藉嗰陣就係問你加拿大建國史,答唔到下次再嚟。唔識唱晒成首Oh~Canada就返屋企吔屎。

回覆 引用 TOP

引用:

你暗戀個男同事呀?

期待2021.5.23 HK Bill 二讀,恢復英國人身份~

回覆 引用 TOP

引用:

認真, 既然你同事係為咗個仔先攪移民, 咁應該好似羅鑵中咁斷絕父子關係, 咁咪唔洗理個仔點咯, 做返自己

回覆 引用 TOP

加拿大是祖國借給他的,基本上都是祖國的地方,你同事只不過是去祖國其他省份,有什麼好勸

回覆 引用 TOP

西方無愛國教育??
你返火星

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]