• 瀏覽: 20,736
  • 回覆: 176
本主題由 Will-Jai 於 2021-2-20 08:55 PM 移動
引用:
原帖由 信的戀人 於 2021-2-19 11:35 AM 發表

同呢位同事都好好傾,因為立場都相似...
佢3X左右,有2個小朋友,都未返幼稚園...
佢做IT manager 月薪我諗4萬以上?
佢老婆HR manager 唔同公司,但都好似好高人工既

跟住佢呢排話想為左小朋友,想移民去加拿大...
佢話中國同香港既教育都太政治,想小朋友唔好政治行先
係香港就怕又革命又咩就唔好啦
中國既教育就太多愛國 ...
何韻思就係深黃加狗

回覆 引用 TOP

你支持他們去加拿大,他們就不敢去了。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 信的戀人 於 2021-2-19 11:35 AM 發表

只有少見世面,才會以為外國教育唔政治化

根本不用特設政治課,教歷史時洗白殖民主義、將西方科技先進強與西式民主掛勾之類,日講夜講潛移默化,再加主流媒體長期BBC/CNN式引導,這種政治軟性洗腦才是高招

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 信的戀人 於 2021-2-21 10:52 AM 發表

你個垃圾黃C 唔好借D意再出文宣
你都知嗰啲係垃圾

回覆 引用 TOP

你朋友應該係資深藍絲,知道唔少秘密。

回覆 引用 TOP

其實人地有人地既family plan... 關樓豬咩事.....

回覆 引用 TOP

咁籃都走

回覆 引用 TOP

引用:

你話佢知加拿大個邊超多黃屎即可

有人自己送上門被KO,CASE 已 CLOSE 心情超舒暢 XD

後記:
總有D輸家唔忿氣不停引你去同佢嘈,再不停兜圈搵漏洞造文章
所以當等到有人送上門被KO之後,要做既就係收工等佢飲恨一世

回覆 引用 TOP

引用:

叫佢上香討多啲睇下人地點講。

回覆 引用 TOP

引用:

叫佢屎返去大灣區開墾

呃水吹共慘5無黨,爛C狗 又黎搵食,正仆街!!

回覆 引用 TOP

加拿大小學老師就教人搞基變性,同學就教你吸大麻,未到中學已經係LGBT泛泛都掂

回覆 引用 TOP

走不帶半點話咪得囉,咁多野
講,博統戰著數?!🤡

回覆 引用 TOP

樓上可勸佢將小孩送往加國讀書,大人則留港工作..
此舉可保持生活質素又令孩子有自由發展空間.

我加拿大親戚的兩個女兒(真人真事)多倫多大學畢業後,06年先後來港工作,並在此結婚置業(一個在x勤任會計師.,另一個在渣x)'

~ 下君盡己之力
             中君盡人之力
                   上君盡人之智 ~

回覆 引用 TOP

帝制還是民主制適合中國
歷史上未有定論

但美國 歐洲 都要通過內戰才可以實現民主制

中國也實現過一次內戰.可惜都係偽民主制

但世界大勢也以和平為基礎..所以民選遟早會在中國發生..但過程係如何激烈就不得而知

老俄 面甸 果套不符大勢.很易衰落和軍事政變 亦很易受外國勢力影響

中國如何和平過渡才是關鍵

基於以上..移民係正確選擇..長遠起碼可以避開戰火
亞洲戰線不容忽視

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 信的戀人 於 2021-2-19 11:35 發表

放心, 過邊一早政治入侵, 因為大部份革命精英都係加籍

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]