• 瀏覽: 1,053
  • 回覆: 14
我歇菜了,日本eshop買嘅Dead Cells,香港eshop買嘅DLC,發現唔得用。點辦?只有又喺日本eshop重新買嘅DLC。

To live is to learn, to learn is not to live。
熱賣及精選

To live is to learn, to learn is not to live。
我有D~~~~~GAME買完後先知到一定要美國ESHOP先可以下再~~~~~~~~我直頭連隻GAME到放棄埋~~~~~~~~~~因為一轉我本身香港ESHOP既錢就會無佐

香港eshop—byebye

引用:
原帖由 vanezhao 於 2021-2-20 04:06 PM 發表

香港eshop—byebye
唔緊要~~~~~~我一開頭去佐美國ESHOP買佐好多想玩既街機GAME~~~~~~~~~~先轉番去香港ESHOP~~~~~~~~~~
我美國ESHOP買佐既GAME轉番去香港ESHOP到仲玩得到
我係美國ESHOP一次過買完想買既GAME就轉香去香港ESHOP~~~~~~~因為無信用卡~~~~~~~~~果時其實係超煩~~~~~~美國ESHOP要你用到0.00既錢先俾你轉香去香港ESHOP~~~~~~~~仲要係無得俾你好似香港ESHOP甘有得選擇放棄金錢~~~~~~~一定要你洗到得番0.00既金錢先俾你走~~~~~~~~仲要係買GAME係要俾稅~~~~~~~~
鎖以我覺得走番去香港ESHOP係最好~~~~~~~同埋有番中交~~~~~~~英文我完全睇唔明

嗯嗯,多謝大佬

引用:
原帖由 vanezhao 於 2021/2/20 15:18 發表

我歇菜了,日本eshop買嘅Dead Cells,香港eshop買嘅DLC,發現唔得用。點辦?只有又喺日本eshop重新買嘅DLC。
都話左跟"遊戲地區"用相同地區的戶口去那地區的eShop下載DLC.

你是日版, 就用日本帳戶去eShop下載啦.

*下載完, 你就用番香港帳戶玩就OK.
(美國帳戶選ALASKA州*網上找到相關城市名和zip code-因為沒有網上銷售稅)
****建議你要有齊美國,日本,英國(歐服),和香港帳戶.

引用:
原帖由 vanezhao 於 2021/2/20 15:18 發表

日本版遊戲要去日服eShop(日本帳戶)買DLCs.
美版遊戲要去美服eShop(美國帳戶)買DLCs.
歐版遊戲要去英國服eShop(英國帳戶)買DLCs.

你買完, 下載完. 就可以用番香港帳戶玩曬.

**節省對換率,去淘X買相關地區eShop充值卡.

引用:
原帖由 vanezhao 於 2021/2/20 16:14 發表

嗯嗯,多謝大佬
共4個電郵來創建4個不同地區的帳戶.
例如, gmail, yahoo, live, qq, hotmail, yahoo hk

日本, 美國, 香港, 英國

另外, 你記得 "實體遊戲" 有 Gold points 送.
你停留在主機的主畫面, 遊戲那一格, 再按"+" 就有得選.

*gold points 下次eShop買遊戲可以當錢用。

多謝多謝多謝。我系一個賬戶,不斷更換地區進入唔同嘅eshop,累···

引用:
原帖由 vanezhao 於 2021/2/20 16:43 發表

多謝多謝多謝。我系一個賬戶,不斷更換地區進入唔同嘅eshop,累···
你開多幾個email去獨立啦.
方便好多.

每部機最多6個帳戶掛勾。

我加了4個(見圖)

嗯嗯,學到了

引用:
原帖由 vanezhao 於 2021/2/20 16:43 發表

你快快查下你擁有的那個"實體遊戲"未去取Gold Points啦.
*都係一樣, 跟遊戲地區+相同地區帳戶.

學到野,感謝分享

你不先了解清楚再買,哈哈啊哈

- -
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]