• 瀏覽: 1,957
  • 回覆: 25
請問做公園好不好做?(當然不是做通州街公園)
1)哪間物管承辦多?
2)薪金和住宅;工廈;商廈有無很大分別?
3)是否一定預咗日哂雨淋?夏季熱C!冬季就凍C?
4)每日工作程度是?
5)不多見請人流動性不大?

如想攞經驗不建議做公園
因為真的沒有野學
人工又低通常8-9碼月薪9500-10500蚊左右
日灑雨淋不在話下
我見他們下雨也要開遮企喺度
不過通常他們巡完多數都會返返更亭/控制室
睇你個呀頭嚴唔嚴

如想長做升職多野學建議做商場/甲級商廈/大型私人住宅
因升職階梯比較多
而且大公司福利較好+人工比較高
如只是因疫情關係先去做短期保安
一試也無妨

記得食飽至好返工,靠你幫手餵飽蚊/蠓

馬版小強;你沒發現自己比以前陷入更深嗎?以前不會說不會做不會想的現在都說出來做出來想得更瘋狂..
救救你自己吧.
引用:
原帖由 藍軍 於 2021-2-20 07:55 PM 發表

如想攞經驗不建議做公園
因為真的沒有野學
人工又低通常8-9碼月薪9500-10500蚊左右
日灑雨淋不在話下
我見他們下雨也要開遮企喺度
不過通常他們巡完多數都會返返更亭/控制室
睇你個呀頭嚴唔嚴

如想長做升職多野學建議做商場/甲級商廈/大型私人住宅
因升職階梯比較多
而且大公司福利較好+人工比較高
如只是因疫情關係先去做短期保安
一試也無妨
苦不望升職.只求壓力少D責任無咁大呢?

引用:
原帖由 Garyip123 於 2021-2-20 09:35 PM 發表

記得食飽至好返工,靠你幫手餵飽蚊/蠓
見公園有球場果D好似輕鬆D.但吾覺請人?

引用:
原帖由 古少達人 於 2021-2-20 10:25 PM 發表

見公園有球場果D好似輕鬆D.但吾覺請人?
方向報簡中有,通常在保安聘請最後的,留意下就見。

引用:
原帖由 古少達人 於 2021-2-20 10:23 PM 發表

苦不望升職.只求壓力少D責任無咁大呢?
咁公園保安啱你做

引用:
原帖由 莎偉栢看外 於 2021-2-20 10:36 PM 發表

方向報簡中有,通常在保安聘請最後的,留意下就見。
Oh!今時今日仲落報紙廣告.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 藍軍 於 2021-2-20 10:45 PM 發表

咁公園保安啱你做
係呀.而且依家保安工不是公園都有些只出最低工資咋.既然出依個價.咪做D少對客又吾洗巡樓咁傷腳.

如果想輕鬆冇壓力其實可以做醫院保安
仲hea過公園保安

引用:
原帖由 古少達人 於 2021-2-20 11:57 PM 發表

係呀.而且依家保安工不是公園都有些只出最低工資咋.既然出依個價.咪做D少對客又吾洗巡樓咁傷腳.
今日有廣告出官塘、沙田公園招聘保安員。

引用:
原帖由 莎偉栢看外 於 2021-2-22 01:52 PM 發表

8碼$?

引用:
原帖由 莎偉栢看外 於 2021-2-22 01:52 PM 發表

請問知唔知公司名稱

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 藍軍 於 2021-2-22 01:37 PM 發表

如果想輕鬆冇壓力其實可以做醫院保安
仲hea過公園保安
係咩?我見醫院D保安好忙.自終多人.而且菌又多又不特別人工高D.醫院範圍大.要巡都多地方巡.仲有可能派去守車場.

引用:
原帖由 古少達人 於 2021-2-23 07:01 PM 發表

係咩?我見醫院D保安好忙.自終多人.而且菌又多又不特別人工高D.醫院範圍大.要巡都多地方巡.仲有可能派去守車場.
睇邊間
之前上瑪麗排隊睇急症等左成幾個鐘
個保安就坐足幾個鐘wor
聽講散工先要巡

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]