• 瀏覽: 9,199
  • 回覆: 88
  • 追帖: 1
行到某燒臘舖門口,見到有個阿姐想買燒臘,不過佢竟然咁問個斬叉燒老細.....「你哋啲燒肉新唔新鮮㗎?」唔知係咪我少見多怪,去街市問小販賣啲嘢新唔新鮮可能係平常事!

唔好意思,做咗標題黨員添!補翻幾張燒嘢食圖!

今次同鄰居聚餐,又係補祝人日.... 借啲二晚飯消遣消磨時間!

喺街市買咗啲海鮮、豬牛羊排及野菜,燒得都唔錯㗎,因為........

燒嗰位大廚就係我!

多謝觀賞!

BBQ, 正

引用:
原帖由 f1kon 於 2021-2-22 08:25 AM 發表

行到某燒臘舖門口,見到有個阿姐想買燒臘,不過佢竟然咁問個斬叉燒老細.....「你哋啲燒肉新唔新鮮㗎?」唔知係咪我少見多怪,去街市問小販賣啲嘢新唔新鮮可能係平常事!

多謝觀賞!
犀利全套🔥設備

引用:
原帖由 f1kon 於 2021-2-22 08:25 AM 發表

多謝觀賞!
樓主屋企好靚!係邊度?

自家bbq  🤤

我都好想BBQ

回覆 引用 TOP

引用:

多謝觀賞!
我都試過口快快問d橙甜唔甜
問完自己都笑

舒服啦!

回覆 引用 TOP

好羨慕,有咁大地方玩燒

BBQ

回覆 引用 TOP

豐富

回覆 引用 TOP

好掂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 無諗聊聊 於 2021-2-22 11:20 AM 發表

我都試過口快快問d橙甜唔甜
問完自己都笑
呢句都唔好笑,最好笑係個小販答返你唔甜唔收錢。

我可以係佢面前先剝開個橙試下甜定酸先俾錢咩??😁

返到屋企試過發覺唔甜可以拎返落去搵佢退錢咩??😁

引用:

今次同鄰居聚餐,又係補祝人日.... 借啲二晚飯消遣消磨時間!

喺街市買咗啲海鮮、豬牛羊排及野菜,燒得都唔錯㗎,因為.. ...
邊個咁有面請到F1大廚主理

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然
唔錯,多謝分享

没有文化的人写的一点东西

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]