• 瀏覽: 10,917
  • 回覆: 54
  • 追帖: 4
16叔貢下貢下。。。CWB某商場,見到一個巨型蓮花杯模型。
原來甄沾記,香港幾大老名牌之一。。。
一於買條經典椰子紅豆雪條。。。吮下

附件

IMG-20210222-WA0001.jpg(91.91 KB)

2021-2-22 12:26 PM

IMG-20210222-WA0003.jpg(91.81 KB)

IMG-20210222-WA0002.jpg(108.71 KB)

IMG-20210222-WA0000.jpg(59.16 KB)

熱賣及精選
引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2021-2-22 12:27 PM 發表

芋頭雪糕好出名
東山再起……走貴價路線

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 低能的你 於 2021-2-22 12:32 PM 發表

16叔,其實個椰子紅豆好5好食?
冰糕條唔錯啦…… 情懷都搭夠呀

引用:
原帖由 asuk.osawa 於 2021-2-22 12:33 PM 發表

甄沾記, 極之懷念工展會年代嘅椰子糖味道, 而家差DD
椰子糖一絕!
現今生活品質豐富了,再嘗味道都不一樣了……

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 低能的你 於 2021-2-22 02:13 PM 發表

嗯,下次有機會試下先
呢個價格的蓮花杯…… 對自家的出品一定好有信心!

引用:
原帖由 低能的你 於 2021-2-22 02:20 PM 發表

好似沒試過,但見16叔大力推薦

甘就一定要試下啦
有緣經過,懷舊一下啫……
不過好明顯就係走貴價路線呀……

引用:
原帖由 dtw 於 2021-2-22 12:44 PM 發表

而家啲雪糕貢貴㗎
走貴價路線…… 蓮花杯嚟講,呢個價格真係有啲貴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 低能的你 於 2021-2-22 02:31 PM 發表

貴嘢一條雪條啫,應該ok
Internet時代…… HKTV mall可網購

引用:
原帖由 低能的你 於 2021-2-22 02:48 PM 發表

純8,一條好啦
冰糕條...16叔就試咗啦
不如你食蓮花杯,開張帖畀大家睇下……

引用:
原帖由 低能的你 於 2021-2-22 02:55 PM 發表

我執行能力較低,通常呢d需時安排

某日一定有,信我
最冇雷嘅………………雷曼兄弟我都信過!
Trust you 當然冇問題啦

引用:
原帖由 石詩仕 於 2021-2-22 01:00 PM 發表

亞席  呢個是已經移民了的品牌,
可能想回港大展拳腳.
石,百年家業…… 黃竹坑仲有一座甄沾記大廈

引用:
原帖由 CKboy 於 2021-2-22 01:15 PM 發表

大白兔糖好食啲!
童年之味……甜美非常非常甜美

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 estateman 於 2021-2-22 01:17 PM 發表

以為執左了
最新推出了貴價版雪糕…… 黃竹坑仍然有一座甄沾記大廈

引用:
原帖由 石詩仕 於 2021-2-22 04:12 PM 發表

大廈在香港我知,有很長時間沒有大量生產,連買椰子糖都有困難。用美式重量計算,港式企業是非常小有。
所言甚是!丟低咁耐從頭再起,所有成本一定非常高昂,16叔食呢條雪條就要幾十蚊……

引用:
原帖由 石詩仕 於 2021-2-22 04:32 PM 發表

幾拾銀一條香港雪條,除非好超級?如不是唔睇好,耍食可能要揸緊時間。
珠玉在前……雀巢有他自己的市場,
而Movenpick/Dreyer's/Haagen Dazs的客戶可能就係他們想要的

回覆 引用 TOP

主題標籤 #雪條
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]