• 瀏覽: 10,972
  • 回覆: 155
  • 追帖: 4
想食雪糕

熱賣及精選
引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2021-2-22 12:27 PM 發表

芋頭雪糕好出名
唔係椰子糖出名咩

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然
引用:
原帖由 石詩仕 於 2021-2-22 01:00 PM 發表

亞席  呢個是已經移民了的品牌,
可能想回港大展拳腳.
石,百年家業…… 黃竹坑仲有一座甄沾記大廈

引用:
原帖由 CKboy 於 2021-2-22 01:15 PM 發表

大白兔糖好食啲!
童年之味……甜美非常非常甜美

引用:
原帖由 estateman 於 2021-2-22 01:17 PM 發表

以為執左了
最新推出了貴價版雪糕…… 黃竹坑仍然有一座甄沾記大廈

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2021-2-22 12:26 PM 發表

16叔貢下貢下。。。CWB某商場,見到一個巨型蓮花杯模型。
原來甄沾記,香港幾大老名牌之一。。。
一於買條經典椰子紅豆雪條。。。吮下
十六叔,包裝靚左,價錢貴左,味道又點呢?

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受。
不打擾,是我對你最後的温柔。
我是善良就好,我是真的就好,我對得起自己就好。
即使身邊世事再毫無道理,與你永遠亦連在一起。
引用:
原帖由 unclesixteen 於 22-2-2021 15:28 發表

石,百年家業…… 黃竹坑仲有一座甄沾記大廈
大廈在香港我知,有很長時間沒有大量生產,連買椰子糖都有困難。用美式重量計算,港式企業是非常小有。

引用:
原帖由 石詩仕 於 2021-2-22 04:12 PM 發表

大廈在香港我知,有很長時間沒有大量生產,連買椰子糖都有困難。用美式重量計算,港式企業是非常小有。
所言甚是!丟低咁耐從頭再起,所有成本一定非常高昂,16叔食呢條雪條就要幾十蚊……

價錢都唔平喎。

引用:
原帖由 unclesixteen 於 22-2-2021 16:25 發表

所言甚是!丟低咁耐從頭再起,所有成本一定非常高昂,16叔食呢條雪條就要幾十蚊……
幾拾銀一條香港雪條,除非好超級?如不是唔睇好,耍食可能要揸緊時間。

引用:
原帖由 石詩仕 於 2021-2-22 04:32 PM 發表

幾拾銀一條香港雪條,除非好超級?如不是唔睇好,耍食可能要揸緊時間。
珠玉在前……雀巢有他自己的市場,
而Movenpick/Dreyer's/Haagen Dazs的客戶可能就係他們想要的

佢家雪糕我去買了好幾次了

好食咩?

嘩,好正好懷

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]