• 瀏覽: 17,500
  • 回覆: 166
  • 追帖: 2
本主題由 mongkok brother 於 2021-2-24 02:58 PM 移動
啱啱同個新同事傾計,傾到今年個市道會點,佢突發講咗句
「其實供樓個壓力幾大,我仲有五年要供呀。」
我突咗突,問佢幫屋企供定自己供?
佢答我係自己……
佢話屋企人係佢18歲時幫佢搞公屋,之後轉白表買居屋,搞晒所有嘢供多五年就完事……
23樓已經有樓自己住,仲要28歲就供完上岸……
我覺得自己好失敗……

引用:
原帖由 小紅兔 於 2021-2-22 12:32 PM 發表

佢答我係自己……
佢話屋企人係佢18歲時幫佢搞公屋,之後轉白表買居屋,搞晒所有嘢供多五年就完事……
我覺得自己好失敗……
每個人唔同嘅,睇返有啲人30歲都未開始供樓又點?

引用:
原帖由 小紅兔 於 2021-2-22 12:32 PM 發表

佢答我係自己……
我覺得自己好失敗……
人地出世含住條金鎖匙幾層樓渣手啦
你同你同事真失敗!

23 歲可以仲有五年供完??佢首期比幾多???

鋤禾日當午,上課仿真辛苦,一本小破書,一坐一下午
引用:

佢答我係自己……
我覺得自己好失敗……
各有前因莫善人⋯⋯

回覆 引用 TOP

好多人一出世已經有幾層樓渣手, 你邊恨得咁多

18歲申請單身排幾耐先有公屋資格
唔係你吹水,就係佢吹水

白表單身咁快買到? 買咗邊度?

引用:

佢答我係自己……
我覺得自己好失敗……
父幹都係一種實力

引用:

佢答我係自己……
我覺得自己好失敗……
各有前因莫羨人

回覆 引用 TOP

引用:

佢答我係自己……
我覺得自己好失敗……
去報寸啦。

回覆 引用 TOP

師兄 唔可以咁比 有人一出世已經衣食無憂 依加先23歲 冇人知道你未來係點

回覆 引用 TOP

唔恨得咁多,再唔係即刻跳落去再投過,咁你咪唔洗咁辛苦又唔洗亂諗野又覺得自己咁失敗,識諗既話你一開始出世就係某大官達人,某明星既仔女,使咩係到呻,仲有如果人地白表供可能一早比一半跟住仲有10年供供到得返5年,而且居屋好早期買就好平供又貴得去邊,父母有能力幫佢比首期,咁佢又唔使比家用自己供返層樓咁咪得

回覆 引用 TOP

溝左佢就搞店

回覆 引用 TOP

冇乜特別

你有間公屋扲出來抽, 又抽到都唔難。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]