• 瀏覽: 8,088
  • 回覆: 66
  • 追帖: 1
何麗全已過時,佢仲停留係上世紀EYT同奬門人

錢國偉好可惜已經唔係度 如果唔係佢真係會令TVB起死回生 佢綜藝比較多元化 唔係好似獎門人咁多games都係一成不變 而且搞過港男 好擅長搞live show:
殘酷一丁 ->搞笑節目,限時派錢
美女廚房 ->叫女藝人煮嘢食
變身男女chok chok chok ->男變女 女變男 估真正身份

陳志雲擅長資訊性節目: 向世界出發、盛女愛作戰、志雲飯局

王祖藍: 福祿壽、Sunday扮嘢王

曾志偉最適合做嘅其實唔係綜藝,而係同樂小姐、珍姐,發掘小生花旦,提升劇集質素。他之前幾套賀歲電影同M Club都好睇,戲情節奏快,唔拖劇,而且每個人嘅角色好立體。電影一念無名都係佢有份監制。

當年M club睇得出想捧新人(例如陳瀅、王敏奕、陳嘉寶、賴慰玲、李靜儀)
可惜之後曾志偉係TVB失勢,呢堆本來幾有潛質嘅新人被冷落咗幾年
希望志偉重返TVB,會再捧新一批新人

錢國偉同陳志雲有料,我同意(雖然陳志雲係黃絲,但無可否認佢能力比李寶安、余詠珊之流高得多)
錢國偉另一功勞,係四葉草系列,捧咗唔少新人

但王祖藍我一直唔覺得佢有料,剩係識得扮女人

盛女愛作戰唔係陳志雲出品,當時佢已經離開TVB

曾志偉橋係屎橋王.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 桐谷美玲 於 2021-2-22 07:15 PM 發表

錢國偉同陳志雲有料,我同意(雖然陳志雲係黃絲,但無可否認佢能力比李寶安、余詠珊之流高得多)
錢國偉另一功勞,係四葉草系列,捧咗唔少新人

但王祖藍我一直唔覺得佢有料,剩係識得扮女人
係呢區無見你4,5日
自年初三禁上事件同傳出曾志偉跪乞衣公司環球起,TVB區暴動幾日.我係呢區玩咁耐未見過咁短時間內有咁大量留言(正反雙方)

可見星夢堆歌手其實有不少支持者,歌曲質素差不等同堆星夢歌手能力差,叫佢地(四大特別係環球)堆後生歌手搵人同JW/谷薇唱同一首歌比下高低再放屁.
星夢歌曲質素出事主要係肥佬個班底問題(特別係當中最差量又大的張家城)

陳志雲請同志表演。食腸仔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tamama衝擊波 於 2021-2-22 07:36 PM 發表

係呢區無見你4,5日
自年初三禁上事件同傳出曾志偉跪乞衣公司環球起,TVB區暴動幾日.我係呢區玩咁耐未見過咁短時間內有咁大量留言(正反雙方)

可見星夢堆歌手其實有不少支持者,歌曲質素差不等同堆星夢歌手能力差,叫佢地(四大特別係環球)堆後生歌手搵人同JW/谷薇唱同一首歌比下高低再放屁.
星夢歌曲質素出事主要係肥佬個班底問題(特別係當中最差量又大的張家城)
我都同意星夢啲歌出事,係成個創作班底問題
絕大部份歌曲都係張家誠作曲,張美賢填詞,難免會千篇一律。而且同張家誠作品風格最夾嘅歌手唔係Hana,而係吳若希

以前鄧智偉雖然唔係大師級,但創作能力絕對比張家誠高,而且當時唔單止有鄧志偉作曲,仲有黃尚偉、周永恆等作曲
以前填詞亦都唔單止有張美賢,仲有陳詩慧、林日曦等作詞,以前林峯有啲歌更加有林夕黃偉文填詞

唔單止JW同谷婭薇,胡鴻鈞唱功好過近年好多歌手
我一直覺得胡鴻鈞好過許廷鏗

引用:
原帖由 桐谷美玲 於 2021-2-22 07:17 PM 發表

盛女愛作戰唔係陳志雲出品,當時佢已經離開TVB
https://zh.m.wikipedia.org/wiki/盛女愛作戰

節目由無綫前總經理陳志雲策劃[2],無綫新聞及公共事務科製作《星期二檔案》之「港男港女」系列的團隊攝製,編導及節目統籌岑應則為《星期二檔案》編輯[3]。

旅遊節目~天才表演~有獎節目,例如百萬大富翁,抄日本競技節目~港男選舉~多辦些類似節目以留住觀察追

引用:
原帖由 狂P圖 於 2021-2-22 07:54 PM 發表

https://zh.m.wikipedia.org/wiki/盛女愛作戰

節目由無綫前總經理陳志雲策劃[2],無綫新聞及公共事務科製作《星期二檔案》之「港男港女」系列的團隊攝製,編導及節目統籌岑應則為《星期二檔案》編輯[3]。
原來我記錯
sorry

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 床上謝皮的採購 於 2021-2-22 07:55 PM 發表

旅遊節目~天才表演~有獎節目,例如百萬大富翁,抄日本競技節目~港男選舉~多辦些類似節目以留住觀察追
近年韓國綜藝節目咁hit
tvb可以抄下
以前獎門人環節都係抄日本綜藝節目

允十個二三線過氣男藝人上去打擂台 。真人蘇。。我覺得幾好 。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]