• 瀏覽: 2,498
  • 回覆: 21
  • 追帖: 1

相信接近30年前了、大家記得唔記得?

張入場券又冇日子,不過當30年前160文人仔都好貴,但80年代買部大水壺都起碼萬六、七文,當時合約仲係400幾文100分鐘打出打入照計的通話費,之後每分鐘一蚊,這收費為返今日價錢真係天文數字!(與現今的智能電話售價及服務費比較)
還記得在香蜜湖、世界之窗沿海一帶手機仲可以收到香港信號,打返香港唔使打長途!

引用:
原帖由 hungsing0 於 2021-2-22 06:28 PM 發表

張入場券又冇日子,不過當30年前160文人仔都好貴,但80年代買部大水壺都起碼萬六、七文,當時合約仲係400幾文100分鐘打出打入照計的通話費,之後每分鐘一蚊,這收費為返今日價錢真係天文數字!(與現今的智能電話售價及服務費比較)
還記得在香蜜湖、世界之窗沿海一帶手機仲可以收到香港信號,打返香港唔使打長途!

找到了
香港電話號碼仍是七個位

我也還記得當年呢啲主題樂園是分香港人價同國內人價,香港人價貴好多。

引用:
原帖由 早起的花被蟲吃 於 2021-2-22 08:19 PM 發表

我也還記得當年呢啲主題樂園是分香港人價同國內人價,香港人價貴好多。
所以我搵到先記得糸貴好多

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 早起的花被蟲吃 於 2021-2-22 08:19 PM 發表

回覆 引用 TOP

佢開張頭一個月我就去左,當時唔係有心去,只係同當時個女友(而家個老婆)返大陸玩,本來想去錦綉中華,但行過佢門口見有檔咁嘅嘢好似幾新淨,仲寫住試業.............幾錢張飛真係唔記得左!不過當時真係好新淨而家唔知點,十幾年冇去過囉!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 estateman 於 2021-2-22 05:36 PM 發表

我去過好多次

門口個地球🌎度拍拖影相,不過唔捨得去
前幾年馬騮們三四歲嘅時候,年初一120蚊張飛一家七口去民族村+錦繡中華,其實一齊喺玩唔曬兩個位。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 estateman 於 2021-2-22 07:04 PM 發表

找到了
香港電話號碼仍是七個位
唔提起都唔記得了😩

引用:
原帖由 albacamel 於 2021-2-22 10:24 PM 發表

唔提起都唔記得了😩

個電話來電好大聲。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 estateman 於 2021-2-22 05:36 PM 發表

相信接近30年前了、大家記得唔記得?12113460
有去過。
果時好多人係爛。

回覆 引用 TOP

唔知依家係咪仲係巴黎鐵塔、單軌火車、甩色金字塔、大峽谷水上過山車同埋山洪爆發呢啲嘢?

回覆 引用 TOP

我14年同朋友去過; 當時入場費都係180, 不過係人民幣

'Never argue with an idiot .  They'll drag you down to their level and beat you with experience'
2017貴州行
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]