• 瀏覽: 48,924
  • 回覆: 120
  • 追帖: 4
本主題由 泉船 於 2021-2-23 06:37 AM 移動
引用:
原帖由 coldlemon 於 2021-2-23 04:13 PM 發表

送外賣好玩丫,抱住玩下心態係樂趣,但係全職就米制啦。除非係退休人士或唔等錢用啦
認同

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 _剛仔 於 2021-2-23 02:33 AM 發表

被apple控制的後生。apple出乜都照買,市面上好多差唔多功能耳機平好多。
辛苦3日換個耳機返黎有咩得著?
健康嘅身體?

回覆 引用 TOP

失業貸款財政預算案 政府三不象政策
借定唔借 還得到先好借
https://youtu.be/wIbvna-ouhw

回覆 引用 TOP

現在做仲有賺?

呢啲天氣還好,夏天見到送外賣嘅好幾大袋咁,大汗滴細汗咁,真心佩服佢地嘅體力,送外賣全職兼職的加油啊…

引用:
原帖由 kevinlammm 於 2021-2-23 10:41 AM 發表

我發現好多看更阿叔、嬸嬸都幾有禮貌。反而啲住客真係好仆街 ! 分享一次送外賣嘅經歷

依家疫情有「無接觸送遞服務」,拎完碗米線就即刻狗衝去送喇,叫我送去指定地方,我係app發訊息問佢邊度係指定地方?

曾經送過去保安處,送過大堂檯,送過去門口,個個客都唔同。等唔到訊息,去到大廈樓下打比個客,打左好幾次,佢唔應機。

咁我就上去放低門口再㩒鐘,最後有人開門。

搵極都搵唔到,好心㩒乜鬼「無 ...
無接觸有時叫嘢食嗰時會自動選擇咗,唔係客人自己撳
如果打幾次無人聽就直接拍門好了
小妹剛剛做滿一年

引用:
原帖由 coldlemon 於 2021-2-23 04:13 PM 發表

送外賣好玩丫,抱住玩下心態係樂趣,但係全職就米制啦。除非係退休人士或唔等錢用啦
我送外賣行下當做運動 又有錢收

好好搵呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kevinlammm 於 2021-2-23 10:41 AM 發表

我發現好多看更阿叔、嬸嬸都幾有禮貌。反而啲住客真係好仆街 ! 分享一次送外賣嘅經歷

依家疫情有「無接觸送遞服務」,拎完碗米線就即刻狗衝去送喇,叫我送去指定地方,我係app發訊息問佢邊度係指定地方?

曾經送過去保安處,送過大堂檯,送過去門口,個個客都唔同。等唔到訊息,去到大廈樓下打比個客,打左好幾次,佢唔應機。

通常我照撳鐘畀佢,唔想放地下,係少數有寫放地下或掛門上我先會照做!

回覆 引用 TOP

引用:

可能你少叫外賣啦,
果個無接觸選項, 係每次叫外賣果陣, 佢預設幫你選左架,
間中手快快都會唔記得UNTICK 返呢個選項.

之前有次, 明明個外賣已經送到門口, 當我打開門準備拎果陣,
個外賣員竟然係我面前放低落地下
我都O晒咀唔知做乜9
之後先知可能因為呢個選項令到人地誤會

引用:
原帖由 kevinlammm 於 2021-2-22 06:52 PM 發表

前文:https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29714980&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

為左買AirPod係Zoom見工順順利利,我走左去做步兵送外賣幾日⋯⋯

可能因為新年,多左外賣單,個個都懶出門口,我做左4日就儲夠$。 (上網格價+送貨+新年優 ...
我都有做熊貓,我有時候都想分享一下心事,不過香討好少人講,我之前有個post都因為閒置太耐而封了

講返新年,我收到4封利是,每封20蚊,我覺得算係咁

不過我有另一樣野想呻下,剛過去的星期日,我做深水埗區,呢日好黑仔,全部單都31蚊! (你估到我想講乜吧) 我意思係全部都係長途!次次都要上白田村!真係做到無晒心機,所以果日夜晚我都唔做了,休息一下算!

(我有正職,熊貓只是星期六日中午和夜晚兼職下)

支持警察嚴正執法!
引用:
原帖由 gigi2018 於 2021-2-23 11:07 PM 發表

我送外賣行下當做運動 又有錢收
自由自在冇束縛,好聲氣啲仲有貼士收

尋日送去樹仁大學,睇年紀應該學生嚟嘅。去到俾個餐佢,全程就只有我自己講:係咪XX先生?多謝曬你啊!唔該曬!佢好似啞巴咁一句聲都冇出過,我仲以為我送餐去聾啞學校

踩單車送係咪好唔方便?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]