• 瀏覽: 5,867
  • 回覆: 61
  • 追帖: 2
係百佳買咗罐炸菜肉絲,一打開聞到陣味已經知麻麻地…
嘩!食落口簡直顛覆我對炸菜嘅認知,從來未食過咁"林" 咁難食嘅炸菜,調味又怪,如果要我眯埋眼估我食緊乜,我諗估100次我都估唔到係炸菜
剩返半罐係碗,真係頂唔順,睇嚟都係要倒落廁所

罐頭好處係方便,味道多數麻麻

To remember, to let go, and to move on.
生活簡單,就是享受。
不打擾,是我對你最後的温柔。
引用:
原帖由 bobo_wong 於 2021-2-22 11:16 PM 發表

罐頭好處係方便,味道多數麻麻
唔止係麻麻,已經係去到震驚咁難食嘅罐頭究竟點解可以係百佳買到

我以前食過隻炸菜同肉絲係上下兩罐分開
好似係👇🏼

多謝分享!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Chris.yukman 於 2021-2-23 00:19 發表

好似係👇🏼12114351
這款才正常

回覆 引用 TOP

哩類罐頭食返大陸制就穩陣

回覆 引用 TOP

樓主,你崇日?個罐有日本字?(講笑的)上面有Ching話食大陸製穩陣D喔。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 勤力過隻牛 於 2021-2-22 11:14 PM 發表

嘩!食落口簡直顛覆我對炸菜嘅認知,從來未食過咁"林" 咁難食嘅炸菜,調味又怪,如果要我眯埋眼估我食緊乜,我諗估100次我都估唔到係炸菜
唔好食呀?

引用:
原帖由 Chris.yukman 於 2021-2-23 12:19 AM 發表

好似係👇🏼
呢隻幾好味

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 勤力過隻牛 於 2021-2-22 11:14 PM 發表

12114193 12114194 12114195
唔買國貨炸菜肉絲?起碼兩面有二奶,講抬作者都識開
無啦啦走去支持老黃瓜,老黃瓜d野只適合曱甴食

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然
引用:
原帖由 Chris.yukman 於 2021-2-23 12:19 AM 發表

好似係👇🏼12114351
呢d先係人食炸菜

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然

回覆 引用 TOP

炸菜肉C日文字!

回覆 引用 TOP

引用:

好似係👇🏼
依隻我由讀中學小食部嘅焗炸菜肉絲福面開始食,的確好味,今次係衰貪平同試新牌子

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NGAD 於 2021-2-23 02:22 AM 發表

唔好食呀?
啲炸菜好似比嘢乸到梅哂咁,好難食

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]