• 瀏覽: 3,972
  • 回覆: 30
買得二手車係唔係買返黎就預左要先埋車房維修做保養先?唔可以即買即揸??

精選汽車
你諗住拖去車房?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鹹蛋黃加鹹蛋 於 2021-2-23 11:33 AM 發表

買得二手車係唔係買返黎就預左要先埋車房維修做保養先?唔可以即買即揸??
我部 2011 Toyota 老爺車, 一個星期開四、五日 / 約 150~250Km, 無病無痛, 只在續牌前去 Check 下、換下油
如果今日賣比你, 我唔信聽日 or 下個月就訓低.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鹹蛋黃加鹹蛋 於 2021-2-23 11:33 AM 發表

我買左部13年老爺車,3萬1,上手話驗左車,已可續牌,不過始終預多2萬去整。但最後買返黎行得走得,唔覺得有問題。

回覆 引用 TOP

13年都叫老爺車,唔係好耐姐以一部車計。
正正常常渣同定期做下保養。好多車都好襟行。

回覆 引用 TOP

ㄧ買就要去車房維修、做乜買部壞車返黎、車行就會損耗、只有唔整無唔使整既車、睇個人對車既要求、

引用:
原帖由 subming 於 2021-2-23 03:46 PM 發表

ㄧ買就要去車房維修、做乜買部壞車返黎、車行就會損耗、只有唔整無唔使整既車、睇個人對車既要求、
我經常覺得 : 早上 Brand New Car 落地, 行左 50Km, 入車房 ...
車房都會有野叫你整.

回覆 引用 TOP

睇好唔好彩,正常都應該可以揸多一陣,但為左安全起見都係會去車房換消耗品先

回覆 引用 TOP

引用:

其實現在資訊咁發達上網搵下d買二手車要訣影片都有好多,雖然唔會睇完變師傅但係真係好有幫助,由其係對點分辦事故車,如果係高價二手車就洗少少錢搵專業驗車公司睇

回覆 引用 TOP

引用:

不論新與舊,買車根本就係整車嘅開始。

回覆 引用 TOP

引用:

唔識車既水魚咪會比車房水囉!

回覆 引用 TOP

你賣架壞車返黎?
賣之前冇試清楚先?

引用:
原帖由 ATA0075 於 2021-2-23 07:24 PM 發表

你賣架壞車返黎?
賣之前冇試清楚先?
一句講晒 老豆教仔 便宜莫貪 買得舊車預左啦!

95搭8

回覆 引用 TOP

睇運氣啦,有時上一手換晒所有野,但係要急住放車所以狀況好D

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]