• 瀏覽: 1,642
  • 回覆: 37
  • 追帖: 1
  西班牙《世界體育報》在一篇最新的報導中指責西甲球證雙標:朗格勒(Clement Lenglet)對卡迪斯球員的一個動作被判射12碼,而皇馬球員卡斯米路一個類似的動作卻免於處罰。

這家加泰羅尼亞的媒體表示,禁區內的犯規,有時候判射12碼,有時候不判射12碼。本週,在西甲奪冠進入火熱狀態的時候,球證的判罰就出現了雙標。

在皇馬對華拉度列的比賽中,卡斯米路(Casimiro)在禁區內對基科·皮里斯的一個衝撞犯規動作被球證吉列莫·費南迪斯忽略,而巴塞對卡迪斯的比賽中,朗格勒一次強度相似的接觸動作,卻被判射12碼。

此外,對基達菲的比賽,迪莊的一次類似犯規,也讓巴塞被判12碼,最終巴塞0比1輸給對手。過去迪莊(Frenkie de Jong)和朗格勒這樣的動作,還不至於判射12碼,但對巴塞球員似乎不適用了。

巴塞球迷搞不清楚的是,為什麼巴塞這邊類似動作會被判12碼,而皇馬那邊就不會判。(伊雲)

https://m.soccer.sina.com.hk/news/article/12739533/87/20210222

似乎皇馬又開始做野,今季西甲志在必得!

縱使真係唔判罰十二碼,攞多2分又可以點呢?跑第二同第三都係得place,唔會有win。今季都係馬體會攞架啦。

引用:
原帖由 明眼 於 2021-2-23 12:57 PM 發表

縱使真係唔判罰十二碼,攞多2分又可以點呢?跑第二同第三都係得place,唔會有win。今季都係馬體會攞架啦。
馬體會連續兩場失分,皇馬當然要打蛇隨棍上

皇馬波
著數多
關鍵人物笑呵呵

說好的6比5已出現,真係辛苦晒
估唔到皇馬今場又打運氣足球,首循環華拉度列見你入唔到波都無壓力下送個單刀波俾雲尼修斯射,估唔到皇馬仲係唔肯放過人

皇馬打運氣足球就出哂名,今季受害者已有貝迪斯、巴塞、國米、維拉利爾、西維爾、包包、伊巴、格蘭納達、利雲特同華拉度列,其中以國米最慘情,連瀨兩次野,一個歐聯分組賽就被皇馬主客場運氣搶走6分,搞到連歐霸都無得打!

C羅是外星人,是史詩是神話,是上天所賜

C羅看來像個NBA球員,在空中停留了一個半小時

從太空望向地球唯一能看到的球員(C羅)

飛翔的葡萄牙人—C喬丹

阿朗根本就係勁到痴唒線!!!
呢個情況今屆特別嚴重,朗格利果球球證連VAR都無睇。不過朗格利都係無腦架啦

引用:
原帖由 最強大腦沙維 於 2021-2-23 01:45 PM 發表

皇馬波
著數多
關鍵人物笑呵呵
得益多到一籮籮

引用:
原帖由 守到你冇聲出 於 2021-2-23 02:18 PM 發表

估唔到皇馬今場又打運氣足球,首循環華拉度列見你入唔到波都無壓力下送個單刀波俾雲尼修斯射,估唔到皇馬仲係唔肯放過人

皇馬打運氣足球就出哂名,今季受害者已有貝迪斯、巴塞、國米、維拉利爾、西維爾、包包、伊巴、格蘭納達、利雲特同華拉度列,其中以國米最慘情,連瀨兩次野,一個歐聯分組賽就被皇馬主客場運氣搶走6分,搞到連歐霸都無得打!
剩係數今季,皇馬真係得益不少
難怪主力盡傷都冇乜影響

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2021-2-23 02:23 PM 發表

呢個情況今屆特別嚴重,朗格利果球球證連VAR都無睇。不過朗格利都係無腦架啦
西甲球證雙重標準得好緊要,上半場卡迪斯仲有下手球都冇吹

引用:
原帖由 XaviSimons 於 2021-2-23 02:33 PM 發表

西甲球證雙重標準得好緊要,上半場卡迪斯仲有下手球都冇吹
係,但巴塞都係唔爭氣架啦

感覺的確有點,裁判不公嘅話含金量就大打折扣了

引用:
原帖由 XaviSimons 於 2021-2-23 02:32 PM 發表

剩係數今季,皇馬真係得益不少
難怪主力盡傷都冇乜影響
皇馬幾時先肯收手,咁搞法出青年軍都夠贏冠軍

飛翔的葡萄牙人—C喬丹

皇馬波,著數多,從#5既分析可見皇馬對今季既西甲冠軍係志在必得,所以你話馬體會今季會奪冠,簡直係天方夜譚,癡人說夢話!

@台灣超可愛Y神

飛翔的葡萄牙人—C喬丹

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 守到你冇聲出 於 2021-2-23 03:22 PM 發表

皇馬幾時先肯收手,咁搞法出青年軍都夠贏冠軍
邊有得收呀,撥出去既水同使左既錢一樣
收唔番架

呢啲野預左啦, 都唔係新聞黎

成日 pm 騷擾人果件唔知聞乜西定西乜聞之類嘅 object, 敢做唔敢認,真係廢物一件
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]