• 瀏覽: 29,278
  • 回覆: 118
  • 追帖: 4
話說之前都做d蚊型公司,最近轉左工,咁係大公司黎既

做左大公司先知原來好多department既女同事著衫style都真係好唔同

sales, marketing個d就日日戰鬥格
(一般都連身)

reception就勁印象中既OL feel好鬼斯文既
(搵唔到有扣樓既,不過佢地大概係咁)

design個d就日系文青少少
(8成長裙)

有冇都做大公司,你地公司係咪都係咁?

我公司個個女同事都日系/牛仔褲...

引用:
原帖由 offlinechat 於 2021-2-23 12:37 PM 發表

做左大公司先知原來好多department既女同事著衫style都真係好唔同

(一般都連身)

淘寶相?

引用:
原帖由 offlinechat 於 2021-2-23 12:37 PM 發表

(一般都連身)

賣身比老闆

reception 個張如果著到咁返工,似想坐老闆大脾多D 

引用:

(一般都連身)

reception就勁印象中既OL feel好鬼斯文既
(搵唔到有扣樓既,不過佢地大概係咁)

design個d就日系文青少少
(8成長 ...
開床單

師兄真幸福, 日日睇唔停.....

香港大部分公司都唔係咁, 你入到呢間咁好嘅公司, 好羨慕你

唔係點吸睛呀

輸到冇晒自信

回覆 引用 TOP

design嗰啲好靚,cc文文

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 流西水股 於 2021-2-23 12:57 PM 發表

賣身比老闆
隨時變左高層係你上面二級,所以咪得罪女人,特別大波果D。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蔥上雲燒 於 2021-2-23 12:57 PM 發表

reception 個張如果著到咁返工,似想坐老闆大脾多D 
哩D好快就會轉左做高層個Sec,收埋自用

做sales本身已經夠低賤
唔賣下肉點上位?

我公司個個女同事都帶安全帽著水鞋帶白手套

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]