• 瀏覽: 9,958
  • 回覆: 166
  • 追帖: 3
本主題由 永治 於 2021-2-23 01:21 PM 使用 提升卡 道具
原來改革就係用番舊橋

TOPick新聞:
TVB人事大變天,自曾志偉正式上任副總經理後,隨即大改革音樂及綜藝節目,由何哲圖主導的星夢幫歌手更是首當其衝,不再獨大。曾志偉亦揚言「要還原香港音樂」。

近日,已頻頻傳出TVB與當年因版權糾紛而決裂的三大唱片公司破冰,其中擁有譚詠麟、陳奕迅、陳慧琳、梁詠琪等多位歌手的環球唱片,便率先表示可再有合作機會。

而譚詠麟與曾志偉就一向老友鬼鬼,日前二人相約跑步,譚校長更在微博貼出與曾志偉的合照,並祝福對方:「初七好日梗係要捉呢個無線高層出去吸收下日月精華啦!祝佢事事精益求精,樣樣盡善盡美!」引來二人傾合作的揣測。

校長後又向傳媒表示,二人跑步時確有提起公事,他提議再搞與《歡樂今宵》相似的節目。

https://topick.hket.com/article/2883871/

仲係舊酒新瓶...
繼續將TVB變成老人台

引用:
原帖由 床上性感的腳毛 於 2021-2-23 13:28 發表

仲係舊酒新瓶...
繼續將TVB變成老人台
新酒唔好飲, 用舊酒有咩問題?
張國榮上年都出新CD啦!!
<東成西就><春光乍洩>都復刻啦
橋已經用晒架啦, 連美國都要再搵年過50, 停了18年嘅Sex and the City用嚟再拍啦
電視電影又不停乜乜俠, 你唔發現其實呢10年乜新野都無咩?

搵d舊人返黎用舊橋,冇d新意

如果改革是食老本,不如重啟細個果陣的歡樂送大禮,抽中有洋樓一層做獎品,收視肯定集集五十點或以上。

世界就係咁
闊腳褲 窄腳褲 闊腳褲 窄腳褲 闊腳褲 窄腳褲 闊腳褲 窄腳褲
無限loop

錢就會繼續黎~~~錢係會繼續黎~~~
變老人台等執!

回覆 引用 TOP

呢個世界係咁古老當時興,

回覆 引用 TOP

不如抄外國節目 “美國達人秀”, 整個叫 “香港達人秀” 俾多才多藝嘅港人參加, 應該仲吸引到多啲觀眾收看 !

既然空洞派成員淨係反對 冇貨賣  咁做街舞eyt嘞 年青同長者打成一片嘞  

回覆 引用 TOP

如果搞得好睇既話  唔反對炒冷飯

重新包裝推出類似(花王俱樂部)可能有睇頭啲..
重新打造能有觀眾參與的電視節目,
提升電視觀眾對電視台的關注度,

“一個人雖然作案未遂或尚未作案,但是只要有過這個心思,就是該死”

回覆 引用 TOP

咁都叫創業總監?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 永治 於 2021-2-23 01:15 PM 發表

原來改革就係用番舊橋

TOPick新聞:
TVB人事大變天,自曾志偉正式上任副總經理後,隨即大改革音樂及綜藝節目,由何哲圖主導的星夢幫歌手更是首當其衝,不再獨大。曾志偉亦揚言「要還原香港音樂」。

近日,已頻頻傳出TVB與當年因版權糾紛而決裂的三大唱片公司破冰,其中擁有譚詠麟、陳奕迅、陳慧琳、梁詠琪等多位歌手的環球唱片,便率先表示可再有合作機會。

而譚詠麟與曾 ...
獎門人做嘢唔駛校長教🤷🏼‍♂️

引用:
原帖由 derrickt 於 2021-2-23 01:51 PM 發表

不如抄外國節目 “美國達人秀”, 整個叫 “香港達人秀” 俾多才多藝嘅港人參加, 應該仲吸引到多啲觀眾收看 !
有那咁多達人

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]