• 瀏覽: 4,088
  • 回覆: 49
份工做咗七年,一路同老細相處都幾好
佢已經特登等大家過左年先講,話要共度時艱...
都明嘅,呢個時勢仲有工返已經好好
講講下佢仲係度喊,我心諗我要供樓養老婆仔女仲未喊,你喊?

咁嘅時勢真係一塊照妖鏡,個老闆係唔係睇住啲同事都feel到嘅
佢都撐左好耐無計先咁做嘅
返到屋企計計下數發現過年使多咗,今個月好大機會獻出minpay卡數嘅第一次
有無人可以陪我傾下

今年真係要袋多個錢傍身呀

引用:
原帖由 積菊防GAY 於 2021-2-23 01:28 PM 發表

咁嘅時勢真係一塊照妖鏡,個老闆係唔係睇住啲同事都feel到嘅
返到屋企計計下數發現過年使多咗,今個月好大機會獻出minpay卡數嘅第一次
有無人可以陪我傾下
你老闆爭出面好多街數??

回覆 引用 TOP

大把老細過千萬身家都手起刀落冇情講,佢交下戲都算係咁

個個老闆都話自己冇錢架啦
邊個信呀!

應該無啦

回覆 引用 TOP

唔係嘅,對得耐咗,真唔真心 feel 到嘅

回覆 引用 TOP

佢要供養老婆仔女,同埋啲夥計,梗係喊先啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 意見大師 於 2021-2-23 03:07 PM 發表

今年真係要袋多個錢傍身呀
呢幾年要好有靱力先得喇。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 積菊防GAY 於 2021-2-23 01:28 PM 發表

有無人可以陪我傾下
以後叫你老闆做影帝啦!

回覆 引用 TOP

有邊間公司唔CUT人架, 公司生意好唔好你唔知既咩? 如果唔知就係你問題,
依家CUT人工好過CUT人, 仲恕咩?  唔鐘意咪出去搵新工囉(如果你搵到 )

還min pay係不歸路...建議ching諗清楚先
小弟上年開始食儲蓄過活, 呢排都用緊渣打張卡五舊水分期買日用品頂住 
捱得到就一條好漢喇

引用:

有無人可以陪我傾下
咁炒已經算係咁。

回覆 引用 TOP

引用:

有無人可以陪我傾下
量入為出

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chitchats 於 2021-2-23 03:21 PM 發表

大把老細過千萬身家都手起刀落冇情講,佢交下戲都算係咁
你岩, 我老闆身家豐厚, 舊年3-5月生意差, 即時減25%人工, 好彩6月生意好左d就開始減少5%, 減左6個月後生意正常番就不需要減薪了。

對老闆完全冇影響, 一樣係外地置業, 係影響我們姐。😕

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]