• 瀏覽: 4,524
  • 回覆: 68
  • 追帖: 1
會唔會好易壞

熱賣及精選
電子野最怕濕氣

以前部金章就係放廁所,用左十幾年,機底生哂銹,無得整。

未必易壞..............

但有些機會生鏽..............鏽流出機殼, 揩到衫, D 衫就無得救........................

專心炒股........

吹水會分心, 會走雞.............
引用:
原帖由 山下回收的蝦仁 於 2021-2-23 01:43 PM 發表

會唔會好易壞
家裡干濕要分區,洗衣機最好唔好放廁所,我家都系放生活陽台

引用:
原帖由 山下回收的蝦仁 於 2021-2-23 01:43 PM 發表

會唔會好易壞
會,因廁所潮濕

bit.ly/3du6Afw
搵到就搵啦
西貢蠔涌車公廟 第91籤 中籤 梁心招禍
第1籤 上上籤 帥靈地傑逞英豪,一箭分明點大敖:得意春風攜滿袖,馬頭聲唱狀元高。
廁所浴室廚房都有各自功能,都唔應該放洗衣機。

飄風不終朝   驟雨不終日
    信不足焉   有不信焉
搵到就搵啦
第1籤 上上籤 帥靈地傑逞英豪,一箭分明點大敖:得意春風攜滿袖,馬頭聲唱狀元高。
引用:
原帖由 也屎啦你 於 2021-2-23 11:34 PM 發表

廚房係火,鄉下係仲有灶君看守,你有無見以前大陸鄉下燒柴既灶,隔離會係有洗衣機..或D女人係廚房(有燒柴灶)走去用盤用人手洗底衫褲.

煮食既水歸廚房,都算正常.唔通煮野唔用水,無廚餘咩.

洗衣機要洗女人底衫褲邪野既污糟水,正路放近廁所,或隔離一齊排水, 排走污糟邪水既位置先叫正常.

不過現代高樓間格設計成廁所無位擺,先至質左去廚房, 洗衣機都算叫遮封,圍封得幾好咁解..
咁不如放喺洗衣房,手洗浸喺星盤又唔使共用煮食或者浴室嗰啲。

信不足焉   有不信焉
搵到就搵啦
引用:
原帖由 也屎啦你 於 2021-2-23 11:43 PM 發表

咁有位既, 間電影房, VR房, 迷宮房, 紅酒房, 膽機房, 佛堂, 觀星房 放直徑半米天文望遠鏡都得..
最緊要自己鍾意,喺後院養幾匹馬都得。

信不足焉   有不信焉
搵到就搵啦
引用:
原帖由 Akeem 於 2021-2-23 11:38 PM 發表

咁不如放喺洗衣房,手洗浸喺星盤又唔使共用煮食或者浴室嗰啲。
你的建議「堅離地」,屋大到可設洗衣房,就吾使放廁所啦,有頭髪邊個想做癩痢?

如果乾濕分離,放廁所吾會好快壞,只要洗完衫開蓋1至2小時令滾筒乾D就耐用。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]