• 瀏覽: 1,631
  • 回覆: 44
  • 追帖: 1
走咗去食壽司,有啲叫咗兩碟,好似三文魚腩同油甘魚等,但食完等極都唔見油甘魚嚟咁嘅,問下侍應靚女,啲嘢齊未,佢話齊咗,我問:油甘魚呢?佢話師父話嚟咗,我話,下,油甘魚咁嘅咩,無論形狀、口感,完全都唔似油甘魚嘅,佢話師父話係腩位嚟喎,我話,我就真係唔覺係油甘魚嘞,佢話,如果咁不如叫師父做過兩份畀你,佢態度幾誠懇嘅,我又唔係貪著數嘅人,算啦,我話唔使嘞,不過得個知字啫。
圖二佢話係油甘魚喎,我唔知係咪呀?

附件

20210223_123615.jpg(157.17 KB)

2021-2-23 03:00 PM

20210223_123654.jpg(124.91 KB)

20210223_123607.jpg(127.43 KB)

20210223_124307.jpg(87.07 KB)

20210223_123909.jpg(142.44 KB)

20210223_123912.jpg(296.84 KB)

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」
我上次食又係咁

你呢個睇起嚟就很好食

没有文化的人写的一点东西

回覆 引用 TOP

睇起嚟很少啊,能食飽咩

引用:
原帖由 Yingying2016 於 2021-2-23 03:02 PM 發表

我上次食又係咁
我唔識嘢,但完全唔似,咩料?

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」
引用:
原帖由 仲夏不見了師兄 於 2021-2-23 03:16 PM 發表

睇起嚟很少啊,能食飽咩
找數就百五銀,唔知飽唔飽嘞,不過有啲係叫兩碟,再影雙重都冇意思。

油甘魚?

附件

20210223_152111.jpg(112.91 KB)

2021-2-23 03:26 PM

回覆 引用 TOP

菜嘅造型好趣怪

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東方紅 於 2021-2-23 03:00 PM 發表

走咗去食壽司,有啲叫咗兩碟,好似三文魚腩同油甘魚等,但食完等極都唔見油甘魚嚟咁嘅,問下侍應靚女,啲嘢齊未,佢話齊咗,我問:油甘魚呢?佢話師父話嚟咗,我話,下,油甘魚咁嘅咩,無論形狀、口感,完全都唔似油甘魚嘅,佢話師父話係腩位嚟喎,我話,我就真係唔覺係油甘魚嘞,佢話,如果咁不如叫師父做過兩份畀你,佢態度幾誠懇嘅,我又唔係貪著數嘅人,算啦,我話唔使嘞,不過得個知字啫。
圖二佢話係油甘魚喎,我唔知係咪 ...
切法唔一樣  似係魚柳位

對我一個食貨嚟講睇到呢種美食系抵擋唔了誘惑嘅。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東方紅 於 2021-2-23 03:00 PM 發表

圖二佢話係油甘魚喎,我唔知係咪 ...
又食壽司~
真係好正~
我好耐無食過~

大家好,我是新手,請多多指教。
從一個應該熟悉論壇的人,到一個網上白痴,連自己都不知自己是誰了
我自問尊重別人那就好了
早於十多年前就有網友勉勵我「豈能盡如人意,但求無愧於心」
昔日的網友全部一個不留、不知所終,相信無法找回,就如逝去的都只能留在記憶當中
引用:
原帖由 東方紅 於 2021-2-23 03:19 PM 發表

找數就百五銀,唔知飽唔飽嘞,不過有啲係叫兩碟,再影雙重都冇意思。

除非兩碟有大不同~
大細超~

大家好,我是新手,請多多指教。
從一個應該熟悉論壇的人,到一個網上白痴,連自己都不知自己是誰了
我自問尊重別人那就好了
早於十多年前就有網友勉勵我「豈能盡如人意,但求無愧於心」
昔日的網友全部一個不留、不知所終,相信無法找回,就如逝去的都只能留在記憶當中

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東方紅 於 2021-2-23 03:17 PM 發表

我唔識嘢,但完全唔似,咩料?
紅兄,研究下,你估係咩?
我就唔食魚生。

正呀!

回覆 引用 TOP

我唔識嘢,望落好,應係好食

回覆 引用 TOP

主題標籤 #壽司
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]