• 瀏覽: 1,872
  • 回覆: 30
歐聯16強首回合進行了3個比賽日,目前的比賽結果對西甲球隊有些不利,出場的西甲3支球隊沒有一支獲得勝利,西甲面臨全軍覆沒的危險。
在香港時間2月24日淩晨進行的比賽中,馬體會在主場0比1輸給了車路士,基奧特(Olivier Giroud)的倒掛金鉤讓馬體會品嚐苦澀滋味。比賽中馬體會遭遇碾壓,全場沒有像樣的進攻,6次射門0射正,這也是施蒙尼(Diego Simeone)首次在歐聯淘汰賽主場輸波。

在上週的歐聯比賽中,西維爾主場2比3輸給了多蒙特。作為「歐霸盃之王」,西維爾面對擁有夏蘭特(Erling Haland)等球星的多蒙特卻沒有優勢,在速度和技術方面都處於劣勢。

最糟糕的是巴塞,他們在主場1比4慘敗給大巴黎,麥巴比(Kylian Mbappe)上演帽子戲法,第二回合在作客,巴塞如果想要進攻,後防線可能再次洞開。
3場歐聯比賽,西甲球隊得失球3比8,現在希望落到了皇馬身上,但施丹(Zinedine Zidane)的球隊嚴重缺兵少將,拉莫斯(Sergio Ramos)、賓施馬(Karim Benzema)等主力都缺陣,施丹只能徵召6名二隊球員充數。皇馬能給西甲球迷帶來歡樂嗎?(沙治奧)

https://soccer.sina.com.hk/news/1/20210224/12747565/

真係好矛盾, 都唔知想佢贏好定輸好, 又想皇馬輸, 但佢一輸西甲就全軍覆沒, 世上第一聯賽又俾人恥笑, 如果贏左, 成班睇死佢既粉斯又唔忿氣, 呢次真係矛盾喇

熱賣及精選
呢次真係替大腦兄煩惱 

其實最矛盾既只有米米
正常皇馬球迷都好清楚呢隊皇馬出局係時間問題

引用:
原帖由 濫權太狼 於 2021-2-24 01:02 PM 發表

其實最矛盾既只有米米
養老西甲聯賽會唔會全負?

回覆 引用 TOP

重建緊出局有幾奇
3線主力都30+,後生又接唔到班

梅西:
就這樣被你(C朗)征服 切斷了所有去路
我的心情是羞家 我的決定是糊塗
就這樣被你(C朗)征服 認同你最好的GOAT
我的劇情已落幕 我的愛恨已入土
西甲多魚腩,出到歐洲 俾人劏

皇馬有力斬殺拜仁!

引用:
原帖由 濫權太狼 於 2021-2-24 01:02 PM 發表

其實最矛盾既只有米米
師兄曲線話樓主係 米米?

引用:
原帖由 連續加加速樓奴 於 2021-2-24 04:33 PM 發表

師兄曲線話樓主係 米米?
邊個支持巴塞邊個咪係囉
簡單易明

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 吹奏羚羊1899 於 2021-2-24 01:02 PM 發表

呢次真係替大腦兄煩惱 
西甲輸清光都仲話西甲無弱隊 不過井底蛙永遠都覺得井入面最好

引用:

其實最矛盾既只有米米
吊緊鹽水 不過今晚我覺得佢唔會輸 次次被睇死都有奇蹟

玩完

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2021-2-24 02:11 PM 發表

重建緊出局有幾奇
3線主力都30+,後生又接唔到班
咪係囉 皇馬又無球皇在陣 點及另一隊有球皇都被炒姐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ken1800 於 2021-2-24 02:29 PM 發表

西甲多魚腩,出到歐洲 俾人劏
跟本水鬥水 食開魚腩 出到去完全唔夠班

回覆 引用 TOP

直接-1主

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]