• 瀏覽: 4,685
  • 回覆: 49
引用:
原帖由 花生之友 於 2021-2-27 10:58 AM 發表

劏房波真醒,可能2030你想買汽油車車廠都唔出了,定係2035絕對冇問題。
唔會唔出嘅,十架新車有八架係電你都夠死!

精選汽車
引用:
原帖由 今生何求 於 2021-2-27 12:29 PM 發表

乜你揸過電車咩?唔好鳩噏當秘笈噃。  
我公司之前就係用電車,成日都有這個情況發生,搞到成日失預算,所以而家又轉返油車了

充電慢無位充電係死症

我未見過有一個朝代, 會因為領袖身邊多左幾隻擦鞋狗而變得強大.
引用:
原帖由 Zest 於 2021-2-25 12:42 PM 發表

就放長雙眼睇呢條劏房波到2035年點樣柒出嚟解畫.
記得到時咪龜縮呀!
咁遠
講遠地唔洗責任

之前提出的8萬5起好未?

我未見過有一個朝代, 會因為領袖身邊多左幾隻擦鞋狗而變得強大.
應該講2025年普及沖電站就唔洗被人叫亞茂啦

等充電站及再講啦

http://edwardchankk.blogspot.com/
引用:
原帖由 subming 於 2021-2-24 03:34 PM 發表

廢噏、又唔係確實不變既決定
願景,俗稱廢噏

2035只係14年之後嘅事, 電力公司同政府相關部門嘅資源可以應付到大量充電站嘅建設?

現實啲去諗, 2035做到嘅唯一可能係冇車廠再生產非EV

向所有咪錶位加俾錢充電設備就可以解決到冇地方充電問題啦。

排隊差電至大鑊

引用:
原帖由 popucollap 於 2021-2-24 03:09 PM 發表

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1577186-20210224.htm

財政司司長陳茂波說,環境局將在下月公布本港首份電動車普及化路線圖,闡述使用電動車及其所需配套的長遠政策目標及計劃。

主要措施包括在2035年或以前,停止新登記燃油私家車、擴展電動車充電網絡並推動其市場化、培訓電動車技術及維修人才,以及制訂電動車退役電池生產者責任 ...
仲有十幾年

引用:
原帖由 Teemo1991 於 2021-2-24 22:05 發表

將一種有限資源轉去另一種有限資源就叫環保
又唔係咁講

至少冰島的電力,都係再生能源。

全電動的話,真正環保!

2月 阿姆斯特丹自1637後 成歐洲金融中心
J5 222知識財富全分途5周年!
B仔自然教室 「心繫自然」出行!

3月 荷蘭鬱金香盛開
傷港賤台撤出tvb + 世界觀1周年!
場場買荷蘭 晚晚食大餐!
到時可能係冇新燃油私家車出.... 間間都話停出油車...

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]