• 瀏覽: 13,786
  • 回覆: 114
本主題由 mongkok brother 於 2021-3-24 12:13 PM 分類

慳  

附件

43787764_1522015334497366_1344766728667660288_o.png(374.05 KB)

2021-2-24 09:56 PM

小西灣 會計仔, 樂天知命~
肺炎呀! 仲召妓!
熱賣及精選
如果係咁慳法,做人仲有乜野樂趣!

天是蔚藍的
瓜佐最慳

冇好服務就冇好前途!

回覆 引用 TOP

我點止呢16個呀. 我起碼有32個呀..... 

引用:
原帖由 何德榮 於 2021-2-24 09:56 PM 發表

慳慳慳  
樓主. 第一點好難喎!, 第二點:而家有19喎!去唔到. 第3-16點系香港冇可能做得到.因為港男港女鐘意show off .尤其是第15點, 自己剪?點剪呀?港女不會同你食m記的.

引用:
原帖由 何德榮 於 2021-2-24 09:56 PM 發表

慳慳慳  
要慳錢仲去旅行同入戲院睇戲?

我既慳錢方法豈止呢16樣咁小. 
1) 唔拍拖~自由自在一條冷. 鍾意做咩都得. 慣左
2) 疾情~根本無得去, 就算有得去. 都係趁淡季平先去
3) 我本身做garment既. 大把唔駛錢既sample著, 拎拎埋埋著足一世都夠 
4) 我出街自已帶水樽. 自己屋企煲定d涼茶飲
5) 下午時段都慳返. 出去食又貴, 味精又多. 盡量自已烹
6) 去得遠既未坐巴士囉. 近既未行路囉. 
7) 日日都係自已烹. 帶飯, 從不出街食.
8) 早餐都食自已烹
9) 零食無益又貴, 從來都唔食.
10) 跟第4點一樣, 自已帶水樽出街. 從不會買野飲
11) 放工返屋企. 放假去行山, 遠足. 
12) 手機最平plan就實架啦. 
13) 我由細到大從不食M記. 垃圾食品..... 
14) 信用卡我有. 但只係用黎儲分換野.
15) 出去深水埗剪. 最平30蚊有交易
16) 十幾年無睇過戲啦. 除非有免費飛唔駛錢, 否則唔會去睇戲

搵多份工好過啦,如果放工即返屋企,又單身

回覆 引用 TOP

引用:

慳慳慳  
睇下呢16項,點解同我既生活咁相似既?第16項睇早場,我直頭唔睇戲添,我再技高一籌!

回覆 引用 TOP

17.做愛唔戴套  or  18.唔叫雞自己打飛機🤣🤣🤣

自己剪頭髮有d難

回覆 引用 TOP

旅行同睇戲 唔去可以仲慳

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一片天 於 2021-2-25 06:58 AM 發表

如果係咁慳法,做人仲有乜野樂趣!
無啊 做人就系甘

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 黃黃TSUI 於 2021-2-25 10:59 AM 發表

樓主. 第一點好難喎!, 第二點:而家有19喎!去唔到. 第3-16點系香港冇可能做得到.因為港男港女鐘意show off .尤其是第15點, 自己剪?點剪呀?港女不會同你食m記的.
所以咪唔好拍拖lor

引用:

慳慳慳  
2. 唔好成日去旅行就真, 特別係日本台灣呢D去左十九幾次, 就無謂再去.
3, 4, 6, 8, 9, 11 一路做緊.  

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]