• 瀏覽: 4,190
  • 回覆: 15
有朋友做過北角一間audit firm叫趙維X,間公司常要求開ot,雖然junior有加班費,但往往一個job比嘅時間是正常的一半,file有時直接交給partner ,超大壓力,朋友話做完都5知發生咩事。staff turover超高,又會無聲無色地5見了一些audit高層,他們都是相當勤力,又take care junior的好上司,真的很鬼魅。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
tyrxxx 趙?

回覆 引用 TOP

D高層唔會答你問題

回覆 引用 TOP

呢間野勁衰

引用:
原帖由 炒新股輸到訓直 於 2021-3-4 06:21 AM 發表

呢間野勁衰
我朋友鬧左佢一年啦,幫佢做嘢做足一年,都5比花紅

回覆 引用 TOP

總之想揾工的師兄認住呢個名喇,除非冇飯開否則吾好去做喇

回覆 引用 TOP

冇bonus咁衰

回覆 引用 TOP

Staff turnover 超厲害,好少人做夠一年。

引用:
原帖由 fb34421a0ba44e 於 2021-4-1 03:19 AM 發表

Staff turnover 超厲害,好少人做夠一年。
好少人做夠1日

引用:
原帖由 明日上班的小劉 於 2021-4-1 10:02 PM 發表

好少人做夠1日
如果能找到中小企 accounts clerk (full set), 一般都會離開小型 local 會計師樓

引用:
原帖由 stc77777 於 2021-4-3 07:49 AM 發表

如果能找到中小企 accounts clerk (full set), 一般都會離開小型 local 會計師樓
係為左穩定嗎?

引用:
原帖由 明日上班的小劉 於 2021-4-3 09:07 AM 發表

係為左穩定嗎?
中小企  accounts clerk (full set) 可以達到政府工 ACO (Assistant clerical officer)  人工

引用:
原帖由 stc77777 於 2021-4-3 11:34 AM 發表

中小企  accounts clerk (full set) 可以達到政府工 ACO (Assistant clerical officer)  人工
有30K?

引用:
原帖由 明日上班的小劉 於 2021-4-3 01:40 PM 發表

有30K?
ACO ( F5 HKCEE 5 passs), $15,560起, 12年後 $31,750

回覆 引用 TOP

咁我個同學都兩萬啦, 佢2016年做ACO~

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]